IFK Göteborg Falkenberg 12 augusti 2016

Speltips, IFK Göteborg – Falkenberg 12/8: Brutal klasskillnad

Den allsvenska tabelljumbon Falkenberg är helt under isen just nu och när de välkomnas till Gamla Ullevi av IFK Göteborg borde väl ännu en förlust vara att vänta?

Ja, nu får väl kontraktshoppet ses som dött? Falkenberg har inte skrapat ihop fler än åtta pinnar på 17 matcher i årets Allsvenskan och har med det hela tio upp till kvalplatsen. I teorin lever chansen fortfarande, men i praktiken ska det vara kört. FFF håller helt enkelt inte för förstadivisionen, vilket de bevisat vid upprepande tillfällen.

Blåvitts titelhopp är förstås borta – det blev som ristat i sten efter förra veckans torsk i Stockholm – men de har fortfarande mycket att spela för; som tabellfyra är de med och fajtas om Europabiljetterna och i just Europa League är gruppspelet nära att nås. Det enda hindret som återstår är azerbajdzjanska Qarabag i playoffrundan.

Det är helt enkelt toppen mot botten…

En “walk in the park” för IFK

Och att det är toppen mot botten tror vi kommer avspeglas på såväl planen som resultattavlan. Det här borde bli en så kallad ”walk in the park” för IFK.

Det handlar inte framförallt om Blåvitts kvalitéer, även om de tillhör toppskiktet i serien och är solida på hemmaplan. Vad det handlar om är – hur fasansfullt usla Falkenberg är just nu. De utstrålar hopplöshet och truppen håller inte heller speciellt bra kvalitet.

Det är ju bara att titta till formraden:
Falkenberg – Örebro: 1-3
AIK – Falkenberg: 2-0
Falkenberg – J-Södra: 0-5

Rätt väntade resultat mot de översta, men så förnedrade som man blev senast mot bottenkonkurrenten J-Södra – det är helt löjligt. Fullständig katastrof. Inte minst lär det ha krossat moralen och det lilla självförtroendet som eventuellt fanns där innan.

Blåvitt kommer från ett bottennapp i Stockholm; förlorade med 1-3 mot Djurgården, men det var också i otacksam tajming som man ställdes mot Blåränderna, samt att två av målen mer eller mindre skänktes bort. Bättre chans att studsa tillbaka får de inte, än här.

IFK Göteborg -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två baljor – spelas till 1,75 x insatsen hos Unibet, vilket är i klar överkant. Saknar du ett konto hos dem? Öppna ett här, sätt in 500 kronor och få 1 500 att spela för!

Speltips:

Speltips: IFK Göteborg -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, fredag 12/8
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 79%
X: 14%
2: 8%
Över 2,5 mål: 65%
Under 2,5 mål: 38%