blåvitt häcken 6/4

Speltips, IFK Göteborg – BK Häcken 6/4: Derbyfest på schemat

Derbyn – de tenderar ju ofta att bli tillknäppta och målsnåla, men så brukar det absolut inte se ut i Göteborgsderbyna mellan Blåvitt och BK Häcken, utan helt tvärtom. Får vi skåda ännu en höjdare?

Varsin premiärtrea och tempen är rejält höjd inför detta storstadsderby – mellan ett Blåvitt som alltid är en titelaspirant och ett Häcken som snackats upp en hel del under vintern och visade vilken fantastisk nivå det finns i truppen senast.

Väntade toppkonkurrenten Elfsborg plockade Häcken ner med 2-1, trots en man mindre under slutkvarten, efter mål från Paulinho Guerreiro och Nasiru Mohammed. Av stor betydelse att den förstnämnda fick hitta rätt direkt; han kommer bli extremt viktig för laget, vilket han visade redan under hösten 2015 med 11 baljor på 14 matcher.

Premiären var en enklare resa för Blåvitt, även om den också kändes rätt bekväm för Häcken, som vann med 2-0 borta över Falkenberg – en kontrollerad och stabil prestation. Inte mycket att anmärka på och positivt att Tobias Hysén fick måla i sin comeback. Kan han hitta tillbaka till sin storhetstid i klubben, månne?

Annorlunda derbykaraktär

Derbyn handlar oftast mer om kamp än skönspel och det brukar avspeglas på resultattavlan – men nej, inte mellan Blåvitt och Häcken.

Det är bara att titta på resultaten i de senaste inbördes mötena:

4-0
1-2
3-1
3-1
1-1
3-1

Vinsterna har alla plockats av IFK, men undra på om avståndet mellan rivalerna inte är mindre än på flera år just nu? Tittar vi tillbaka ännu längre, så är måltrenden tydlig under hela 2000-talet. Det handlar inte om tillfälligheter.

Är oerhört förtjust i Häckens offensiv. Finns ett stort kapital i nämnde Paulinho Guerreiro – en spelare som kan hitta luckor ur alla möjliga vinklar – och även IFK känns offensivt starkare kontra under fjolåret i och med Hyséns comeback efter sitt äventyr i Kina.

Nu har dessutom Häcken mittbacken Jasmin Sudic out efter sitt röda kort senast. Ersätta honom ska Simon Sandberg – ett minus, även om avbräckets betydelse inte ska överdrivas.

Tror på ännu ett underhållande och målrikt storstadsderby och spelar BLGM – ja till smakrika 1,87 x insatsen hos Unibet.

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, onsdag 6/4
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
IFK Göteborg 1,89
Oavgjort 3,75
BK Häcken 4,60
Över 2,5 mål 1,94
Under 2,5 mål 1,92

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 53%
X: 27%
2: 22%
Över 2,5 mål: 52%
Under 2,5 mål: 52%