Qarabag IFK Göteborg 25/8-16

Speltips, IFK Göteborg – HJK 28/7: Skadeskjutna finnar får det svårt på Gamla Ullevi

Blått och vitt står mot blått och vitt. På Gamla Ullevi ska det första mötet av två mellan svenska IFK Göteborg och finska HJK utspelas – och vi håller IFK:s favoritskap som större än oddssättarna. Proppen ur?

I den tredje Europa League-kvalrundan finns det förstås inte några enkla matcher, men det här var i alla fall en av de bästa möjliga lotterna för Blåvitt. Den finska klubbfotbollens status är, med all rätt, låg ute i Europa. Å andra sidan; HJK är den dominerande kraften i landet och har en hel del erfarenhet från Europaspel.

Göteborg är alltjämt stora favoriter i såväl det här enskilda mötet, som i dubbeln. Den tacksamma lotten innebär att playoffbiljetten är nära och så även gruppspelet. I kvalspelet har beskeden enbart varit positiva hittills och i Allsvenskan jagas titeln; tredjeplatsen innehas just nu och upp till serieledande Malmö skiljer fyra pinnar.

Det är med andra ord två av Skandinaviens största krafter som fajtas om playoffbiljetten – blir det en svensk eller finsk vinst?

HJK hade tillhört den allsvenska botten

Oddssättarna ställer ut IFK Göteborg som rätt klara favoriter – men borde de inte vara större sådana?

I min bok skulle HJK sannolikt överleva i en allsvensk serie, men knappast utan problem. Bottenmaterial, helt enkelt.

Nu har HJK dessutom stora problem. Efter att ha toppat den finska serien flera år efter varandra, blev de endast trea i fjol och nu är de inte bättre placerade än tvåa, 18 matcher in i händelserna. Var vikten är störst; att man blivit sämre eller konkurrenterna bättre är svårt att sia – men undertecknad lutar främst åt det första.

Göteborg är i fantastiskt slag för tillfället; fina prestationer och resultat radas upp. Mot polska Piast Giwice, som får betraktas som bättre än HJK, skrevs vinstsiffrorna stabila 3-0 över två möten, 180 minuter. Samtliga mål kom i det första mötet, på bortaplan, innan returen i praktiken bara skulle spelas av.

På detta saknar HJK anfallsstjärnorna Taye Taiwo, utlånad från Milan, och Nnamdi Oduamadi – de två bästa alternativen framme i banan.

Det här borde bli en rätt ensidig historia och vi spelar att Göteborg ska leda i halvtid och vinna efter fulltid till 2,20 x polletterna hos Betsafe, som ni läsare får en unik bonus på 1 500 kronor hos här!

Speltips:

Speltips: Halvtid/fulltid: 1/1
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsafe (UNIK: 1 500 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 28/7
TV:   (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 69%
X: 23%
2: 13%
Över 2,5 mål: 51%
Under 2,5 mål: 54%