Speltips, IFK Göteborg – IFK Norrköping 19/5: Målpolletter investeras i kamratmötet

Spelbloggare Publicerat: 18 May 2016

Allsvensk toppfajt tillika klassiskt kamratmöte står på torsdagsschemat. Serieledande IFK Norrköping besöker sexan IFK Göteborg på Gamla Ullevi, varifrån ett handikappspel testas till 1,88 x insatsen.

Två starka titelaspiranter drabbar samman – men det är alltjämt ett stort glapp dem emellan.

Mästarna Norrköping leder faktiskt, rätt oväntat, Allsvenskan med det fina facit – 21 pinnar på nio matcher och är med det en trea före både tvåan Malmö och trean Örebro. Kan förra årets succé upprepas?

En bit ner i tabellen finner vi Blåvitt, som det finns klart mer att önska av. Tre av de fem senaste matcherna har förlorats, vilket innebär att de inte är bättre placerade än sexa i tabellen. Avståndet upp till just Norrköping är på sju poäng och skulle man förlora här, då blir det svårt att haka på toppen när vi är i det skede av spelåret när serien dras isär.

Allt talar för målen

Tror att det här kan bli en sprudlande match – i sann toppanda.

Blåvitt har haft fasansfulla problem med försvarsspelet och släppt in mål i sju matcher efter varandra; förra veckan förlorade de med 0-2 borta mot Östersund. På hemmaplan ska de försöka sätta deras ton på matchbilden, styra och ställa. Bäddar för att det ska bli öppet och underhållande.

Nu saknar Blåvitt dessutom Haitam Aleesami, avstängd, i backlinjen. Försvagar dem rejält.

Gästande Norrköping har förvisso varit mer stabila, men det handlar framförallt om att de alltid levererat framåt. Defensivt finns det vissa luckor och endast i två av de nio spelade allsvenska matcherna har nollan hållits.

Och även Norrköping är drabbade av ett defensivt avbräck – mittfältsstädaren Andreas Blomqvist missar resten av vårsäsongen med en skada.

Båda lagen borde vilja bjuda upp till kamp; Blåvitt för att de har hemmaplan och är i behov av en trea och Norrköping för att de är just – Norrköping. Gasen i botten!

BLGM och över 2,5 mål spelas som en hopknåpad kombination hos Bet365 till 2,05 x insatsen.

Speltips:

Speltips: BLGM – ja och över 2,5 mål
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 19/5
TV:  cmorelivetre logo cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: