Speltips, IFK Göteborg – Llandudno 30/6: Allt talar för en svensk storseger

Spelbloggare Publicerat: 29 June 2016

IFK Göteborg återupptar tävlingssäsongen en med Europa League-kvalfajt hemma på Gamla Ullevi – mot ett walesiskt amatörmotstånd i Llandudno. Blir det proppen ur?

Precis som AIK ställs alltså Blåvitt mot walesiskt motstånd i den första EL-kvalrundan – och det får ses som oerhört tacksamt med tanke på vilka typer av motstånd de annars hade kunnat ställas mot. På pappret är det total klasskillnad.

Blåvitt har varit mycket upp och ner under årets upplaga av Allsvenskan, som just nu har uppehåll, och är inte bättre placerade än femma. Dock skiljer så lite som sex pinnar upp till toppen av kullen, så slaget om titeln är långtifrån förlorat – och formen var vässad precis före uppehållet. Är den konserverad nu?

Motståndet, ja. En ren amatörklubb från Wales, där spelarna vid sidan om fotbollen har andra yrken, men de har ändå gjort en imponerande resa i det inhemska seriesystemet och som nykomlingar i finrummet löstes en tredjeplats, vilken då fört dem hit. Klubben härstammar från ett litet område, hemmaarenan rymmer endast 1 500 personer och styrelsen består av folk som i praktiken inte kan någonting om fotboll.

Total klasskillnad

Som vi också är inne på inför AIK:s fajt, lär det här sluta med en klar svensk vinst.

Det är förvisso den största matchen som Llandudnospelarna spelat i deras karriär, och kanske förblir dito. De kommer vara peppade till tusen, men att motivationen ska räcka mot ett så pass mycket starkare motstånd som Blåvitt har vi svårt att se.

Det är ändå proffs mot amatörer som drabbar samman.

Nu har de walesiska spelarna haft uppehåll och flera av dem varit på semester utan att ha tränat i större utsträckning – helt till skillnad från Blåvittspelarna som, såklart, hållit flamman uppe under det rådande uppehållet.

IFK Göteborg -2 mål (3-vägshandikapp) – spelet sitter om de vinner med minst tre baljor – spelas till dubbelt betalt hos Ladbrokes.

Speltips:

Speltips: IFK Göteborg -2 mål (3-vägshandikapp)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: 18:30, torsdag 30/6
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: