Speltips, IFK Göteborg – Örebro SK 22/9: Skevt nedplitade odds

Spelbloggare Publicerat: 21 September 2016

Fyran möter femman i Allsvenskan när jakten på Europabiljetterna fortsätter – IFK Göteborg och Örebro SK. Gamla Ullevi är platsen och med tanke på hur svajiga värden varit de senaste veckorna, kan vi inte alls köpa deras stora favoritskap. Det skriker – skrällbud!

På 36 respektive 35 pinnar, Blåvitt och Örebro – trean AIK har spelat in 43 stycken. Kan avståndet på solnaiterna hämtas in? Då är det här en måstematch deluxe, för båda parter.

Blåvitts senaste veckor, månad till och med, har varit en stor mardröm. I samband med Europaspelet, kvalet till Europa League, brast man i Allsvenskan och kontakten med toppen tappades totalt. Dessutom föll man på målsnöret i playoffrundan. Mycket offrat – för mer eller mindre ingenting.

Nu kommer IFK från en helt okej prestation när 2-2 löstes borta mot stadsrivalen Häcken, men det var ett resultat med bitter eftersmak när 2-0 tappades in till slutresultatet under loppet av fyra minuter.

Inte heller ÖSK har rosat marknaden på sistone direkt, men formen är knappast lika illa som motståndarnas; faktum är att man är obesegrade i tre allsvenska matcher i följd. Kryss mot Hammarby och Sundsvall samt vinst över Falkenberg. Örebro är en stad som andas fotboll just nu – framtidstron är stor och publiken hittar till Behrn Arena vecka efter vecka.

Trupperna är inte publicerade i skrivandets stund och inte heller skadepappren. Av de rapporter som finns, är det möjligt att Astrit Ajdarevic kommer tillbaka i spel för ÖSK. Annars inte mycket matnyttigt att nämna.

ÖSK med stor chans

1,67 x insatsen, det är den raka ettan nedtryckt i.

Då ska vi påminnas om att Blåvitt bara vunnit en av de fem senaste matcherna, varav fyra i Allsvenskan och en i Europa League, och det var mot ett för tillfället helt hopplöst Helsingborg. Nivån skruvas upp rejält här.

Prestationerna har sett lite bättre ut i de två senaste matcherna, men att inte lyckas vinna fotbollsmatcher tär på moralen – i synnerhet för en toppklubb.

Örebro är allt annat än en slagpåse; undertecknad vill till och med hävda att de håller samma nivå som Blåvitt, i sina bästa stunder kanske till och med bättre. En pinne skiljer lagen åt i tabellen och ÖSK är, som nämnt, förlustfria i tre raka allsvenska matcher. Det omvända mötet vanns med 3-2.

Det har blivit blott fyra ÖSK-förluster på de 15 senaste matcherna – och dessa har kommit mot AIK, Norrköping och Malmö dubbelt upp. Ettan, tvåan och trean.

Det här kommer bli en tajt historia, tro ingenting annat…

Örebro +1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsförlust – spelas till 1,80 x insatsen hos Redbet, som ni via oss får en unik välkomstbonus hos – på 2 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Örebro +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 22/9
TV:  cmorefotboll logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: