IFK Göteborg Qarabag 18 augusti 2016

Speltips, IFK Göteborg – Qarabag 18/8: Blåvitt – en favorit i fara?

Svenskhoppet i Europa, Blåvitt, har endast playoffet kvar före ett eventuellt Europa League-gruppspel. Det sista hindret står azerbajdzjanska Qarabag för – och då är vi inne på att IFK kan vara smått överskattade.

AIK trillade ur EL-kvalet med buller och brak mot Panathinaikos och nu står det till Blåvitt att vara den svenska succén i Europa. Gruppspelet här i Europa League är nära och Qarabag har från alla håll och kanter titulerats som en drömslott.

Och visst ska Qarabag ses som en av de enklaste möjliga motståndarna på förhand, men någon lättviktare är de absolut inte. Om vi vänder på det hela bör azerbajdzjanerna också se Blåvitt som en drömlott.

En match mellan två av de mindre namnstarka klubbarna i playoffrundan är det som väntar, med andra ord.

Värdet i dubbelchansen

Undertecknad köper dock inte att Blåvitt är så pass stora favoriter här på Gamla Ullevi och ser Qarabags möjligheter att skrälla som klart större än oddssättarna antyder med deras nedplitade siffror.

Över vilken sida som ska avancera vidare är siffrorna mer eller mindre nedplitade fifty-fifty, men visst bör ändå Qarabag ses som favorit?

Blåvitt har inte visat framfötterna på sistone och det täta spelschemat verkar ha tagit hårt på truppen och framförallt flera av de framstående spelarna, de som behöver kliva fram i matcher som denna. Man haltar framåt i Allsvenskan och i den tredje kvalrundan förlorades hemmamötet mot finska HJK, innan siffrorna kunde vändas på bortaplan. Allt som allt; 180 usla minuter.

Azerbajdzjan är kanske inte det hetaste fotbollslandet, men Qarabag har varit fantastiskt lyckosamma i Europa de senaste åren. Gruppspelet här i Europa League nåddes förra året, var de bjöd upp till kamp mot bland andra Tottenham. Hit till playoffet har de nått efter att ha fallit knappt i den tredje CL-kvalrundan mot tjeckiska Viktoria Plzen; 0-0 hemma och 1-1 borta.

Vinsten är allt annat än skriven i sten för Blåvitt…

Dubbelchansen X2 spelas till 1,85 x insatsen hos Betway, som ni via oss får en unik välkomstbonus hos – på 1 500 kronor!

Speltips:

Speltips: Dubbelchansen X2
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (UNIK: 1 500 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 18/8
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 50%
X: 30%
2: 24%
Över 2,5 mål: 42%
Under 2,5 mål: 61%