Speltips, IFK Norrköping – BK Häcken 10/8: Kan ett trendbrott lura runt hörnet?

Spelbloggare Publicerat: 10 August 2016

Mästarna IFK Norrköping kan kliva upp som tabelletta temporärt under onsdagen, men då krävs en trea mot formstarka Häcken hemma på Östgötaporten. Kan de lösa den?

Toppfajt står på schemat. Norrköping jagar Malmö FF häck i häl och har inför matchen endast en pinne upp till dem, och sedan sju ner till trean AIK. De ser ut att bli ett race mellan de två senaste årens serievinnare, om åtråvärda Lennart Johanssons Pokal.

Det handlar om att inte hamna på efterkälken nu för IFK. MFF ser nämligen ut att ha toppat formen; har 5-0 i målskillnad och sex pinnar på de två senaste matcherna, mot AIK respektive Örebro – två starka konkurrenter, som har siktet på Europabiljetterna.

Lite intressant kuriosa är att IFK inte förlorat en enda hemmamatch på över ett år, så det är en tuff nöt för Häcken att knäcka.

Häcken, ja. De inledde Allsvenskan på ett miserabelt sätt; var nere i botten den inledande månaden, innan resan uppåt i tabellen kunde påbörjas. Oerhört synd för dem att man inte var med från start, för då hade BKH varit en kandidat att räkna med i toppfajten. Femteplatsen innehas och formen ser fin ut; i slutet av förra veckan skrevs vinstsiffrorna 4-2 (!) mot Elfsborg – på bortaplan.

Kan bli målsnålt

Gästerna har seriens kanske mest fruktade offensiv, men här tror vi faktiskt att en hyfsat tillknäppt och målsnål historia kan vara att vänta – möjligheterna är i alla fall större än oddssättarnas siffror antyder.

Bra målform på IFK, men förlusten av Emir Kujovic i somras kommer svida framöver. Man har haft turen att flera spelare förmår att hitta nätet för tillfället, men när det blåser motvind behövs de där självklara målskyttarna.

Undertecknad tror inte heller att Norrköping kommer spela alltför framåtlutat, med respekt för Häckens offensiv.

Men den här offensiven, Häckens, har fått en rejäl smäll. Simon Gustafsson har lämnat klubben med omedelbar verkan för spel i italienska Serie A och med det förlorar man det kanske viktigaste, offensiva vapnet; inte minst en framspelare. Paulinho är borta sedan en tid tillbaka också.

Faktum är att Häckens, deras målstatistik till trots, bortamatcher bara klivit över 2,5 mål vid hälften av tillfällena. IFK:s hemmastatistik är desto målrikare, men att deras anfallsspel ska snurra på lika felfritt resten av säsongen har jag svårt att se.

Under 2,5 mål spelas till 2,60 x insatsen hos Unibet, som ni får en välkomstbonus på 1 000 kronor hos här!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, onsdag 10/8
TV:  cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: