26 september 2016 Norrköping Djurgården

Speltips, IFK Norrköping – Djurgården 26/9: Generöst odds uppdukat

Med brusten moral efter ännu en derbytorsk senast ska Djurgården försöka ta revansch när man besöker serieledande IFK Norrköping på Östgötaporten. En närmast omöjlig uppgift?

Bra form och en fantastisk start på ”superveckan” i form av en 3-1-vinst mot Malmö – ändå föll Djurgården med 0-3 i hemmaderbyt mot AIK, den fjortonde raka derbyfajten – även matcherna mot Hammarby inkluderade – utan vinst.

Kan Blåränderna hitta tillbaka nu? Det är ändå svårt att hämta andan efter en sådan käftsmäll. Kontraktet bör dock inte vara i fara, resultatet till trots, då det skiljer hela sex pinnar ner till kvalplatsen med så lite som sjua matcher kvar. Därtill finns ett par andra konkurrenter helt utan form däremellan.

Mästarna IFK Norrköping ångar på i Allsvenskan och har petat ner Malmö FF från toppen av kullen sedan ett par veckor tillbaka. Spelar- och tränartappen har inte varit tillräckliga för att sätta IFK ur balans och Jens Gustafssons mannar har nu, av spelbolagen, fått det knappa favoritskapet i striden om titeln.

IFK vinner – enkelt?

Det här stinker hemmavinst – och vi är lite förvånande, i positiv bemärkelse, över oddsen som dukas ut på spelen till IFK Norrköpings favör.

I klass med MFF borta är det här årets tuffaste bortafajt. Norrköping har det fantastiska facit 9-2-0 på hemmaplan och en målskillnad på 33-10. Motståndet körs inte sällan över på Östgötaporten och just nu är hela 18 förlustfria matcher uppradade, hemma som borta; 13 vinster och fem kryss. Förra veckan plockades Östersund ner med 2-0 i en svår bortamatch.

Som nämnt; DIF hade någonting imponerande på gång inför derbyt, men att då falla så hårt och så kort inpå spela borta mot IFK? Det är inte bäddat för annat än fiasko.

Nu saknar stockholmarna dessutom Mathias Ranégie, som tillsammans med Michael Olunga utgjort ett av seriens formstarkaste anfallspar den senaste tiden, och det är ett stort avbräck. Bra truppbesked från IFK.

Norrköping -0,75 mål (asian handicap) – halv vinst vid uddamålsvinst – spelas till 1,95 x insatsen hos Unibet. Sätt in 500 kr hos dem – få 1 500 kronor att spela för!

Speltips:

Speltips: IFK Norrköping -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 26/9
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 58%
X: 24%
2: 20%
Över 2,5 mål: 60%
Under 2,5 mål: 43%