Speltips, Inter – Lazio 21/12: De får förtroendet i toppmatchen

Spelbloggare Publicerat: 20 December 2016

Formstarkt står mot formstarkt i Serie A, när storklubbarna Inter och Lazio ska mäta musklerna. Vi håller dock den ena parten som den bättre och även den som bevisats mest – och lämnar därför förtroendet i deras händer.

Blåser lite varma vindar i Inter, och det är på tiden. Till och med så pass att viss kontakt skapats med konkurrenterna i topp fem, de som slussas ut i Europa. Femman Milan skiljer det sex poäng upp till och däremellan finns överraskningen Atalanta också.

Fyra vinster och en förlust på de fem senaste, det är stärkande statistik att komma in till en match av den här kalibern med.

Lazio har levererat suveränt under hösten. Så lite som en av de 11 senaste matcherna har förlorats och de allra flesta av de matcherna också vunnits. Fiorentina värjdes undan i slutet av den förra veckan, med 3-1, dock efter flera om och men, och dessförinnan förmådde man att besegra hemmastarka Sampdoria på bortaplan.

Dessa resultat har, förstås, inneburit ett stort kliv uppåt i tabellen – till plats nummer fyra och till tvåan Roma har man så lite som en pinne. Kampen om CL-biljetterna blir intressant, det vågar jag lova…

Lazio undviker förlust?

Dissekerar vi lite i Inters senaste framgångar, kanske vi får tona ner vikten av dem. Såklart moralstärkande och det finns långtifrån några enkla matcher i Serie A – men ett Sassuolo helt ur slag, ett Genoa som är urusla på bortaplan och efter att ha avgjort i matchminut 90 mot ett roterande Sparta Prag i en helt meningslös match.

Dessförinnan? 0-3 mot Napoli.

Hemmaresultaten må vara fina, men det här blir en tuff nöt att knäcka för Inter. Känns som att de överskattas lite med de senaste resultaten i ryggsäcken…

Lazio är fenomenala just nu. Efter derbyförlusten mot Roma har två tuffa, svåra matcher vunnits. Formen är konserverad och undertecknad värderar dem som ett par snäpp bättre än Inter, även om det finns stor individuell klass hos dem. Maskineriet rullar på ett helt annat sätt för ”Biancocelesti”.

Att Inter därutöver har två stora avbräck i Felipe Melo och João Mário, avstängda, stärker förstås vår tro på skrällen. Framförallt illa att vara utan den senare nämnda.

Lazio +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2 – spelas till 1,79 gånger pengarna hos Bethard. Om du saknar ett konto hos dem, få 1 000 kronor i välkomstbonus här!

Speltips:

Speltips: Lazio +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,79 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 21/12
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: