Taktisk analys Sve-Bel 22/6 -16

Speltips, Irland – Sverige 13/6: Tre spelobjekt synas

Som vi väntat – den svenska EM-premiären är här! Erik Hamréns manskap ställs mot Irland på Stade de France i Paris och vi har plockat ut tre spelobjekt från matchen; ett på 1×2-, mål- och bollinnehavsmarknaden.

Måstematch direkt. Minst oavgjort, helst vinst, är ett måste för såväl Sverige och Irland i den här premiären i och med att de möter, i alla fall på pappret, starkare motstånd i de två avslutande gruppspelsfajterna – mot Italien och Belgien. Blir svårt att kamma fullt, undvika åtminstone en torsk i de matcherna.

I Irlandstruppen råder allt annat än harmoni – de är drabbade av skador och flera spelare ska vara missnöjda med förbundskapten Martin O´Neill efter kontroversiella uttalanden som splittrat truppen från tränaren samt hans assisterande Roy Keane.

Annorlunda i den svenska truppen där harmoni verkar råda, enligt rapporter. Genrepet mot Wales, en match som vanns med hela 3-0, har såklart spätt på den fina känslan i truppen. Irland däremot, de torskade med 1-2 över Vitryssland förra veckan, och det var därefter det började eldas på.

Ett skadeskjutet Irland mot ett harmoniskt Sverige som kommer från en positiv prestation och har en Zlatan Ibrahimovic i utmärkt form. Jo, vi plockar den raka tvåan till 2,55 x insatsen hos Bethard (1 000 kr bonus här).

Betfair har dessutom en kampanj så nya kunder kan spela Sverige vinner till 7,0 och får pengarna tillbaka om spelet missar. Klicka här för att ta del av den kampanjen.

Bra betalt på mållinan

Och visst underskattar väl oddssättarna möjligheterna för mål här?

Nu kunde Irland plocka den där tredjeplatsen i kvalet tack vare ett solitt försvarsspel, men om vi tittar närmare på statistiken var det stor skillnad i matcherna på hemma-/kontra bortaplan. Endast en av sex bortamatcher bjöd på färre än två mål och två fler.

Sverige visade fina offensiva kvalitéer i genrepet mot Wales; skapade en hel del och hade udd – vilket annars kunnat saknas i bland annat kvalet. Bakom Zlatan Ibrahimovic och Marcus Berg på topp finns ett fantastiskt sparkapital i John Guidetti som kan komma in och sätta snurr på de flesta försvar.

Endast en av 12 svenska matcher innehöll färre än två mål i kvalet – fyra fler.

Över 2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt två – spelas till 1,98 x polletterna hos Bet365.

Vinner bollinnehavet klart

Vidare på det svenska spåret.

Visst ska Sverige föra den här dansen? Det är i alla fall vad som väntas.

Irland fokuserar alltid mycket på att täppa till det i försvaret, och kontra effektivt; man är inte det laget som bygger spelet på att ha ett stort bollinnehav – hellre kvalitet än kvantitet med bollen. Annorlunda med Sverige som absolut inte ha någonting emot, snarare tvärtom, att styra och ställa på planen.

Exempelvis Bethard ställer ut Sveriges bollinnehavslina på 55,5%, vilket vi anser vara klart mer rättvisande än Unibet som har den nere på 52,5.

Sverige över 52,5% i bollinnehav spelas till 1,85x.

Speltips:

Speltips: Sverige vinner, rak tvåa
Över 2,0 mål (asian handicap)
Sverige över 52,5% i bollinnehav
Odds: 2,55
1,98
1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Bet365   (1 000 kr bonus)
Unibet   (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, måndag 13/6
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 29%
X: 31%
2: 39%
Över 2,5 mål: 38%
Under 2,5 mål: 66%