6 oktober 2016 Island Finland

Speltips, Island – Finland 6/10: Stort spelvärde är hittat!

Världssensationen Island tar emot Hans Backes Finland i gruppspelets andra VM-kvalomgång – och det som klara favoriter. Löses en färsk trea, eller kan en skräll vara att vänta? Vi tar ställning!

Ett sensationellt EM-kval och ett sensationellt EM-slutspel, där man till sist åkte ur kalaset mot värdnationen Frankrike i kvartsfinalen. Isländsk fotboll andas verkligen positivitet och i samband med att fler och fler spelare i landet blir utlandsproffs, ökar också möjligheterna att behålla eller till och med stärka landets status ute i världen.

Kvalet här mot VM 2018 i Ryssland öppnade Island med en fin pinne, plockad efter 1-1 borta mot Ukraina. Finland löste exakt samma resultat hemma mot Kosovo – en stor besvikelse.

Finland ses med ytterst liten chans på att lösa en av biljetterna till världsmästerskapet – och det med all rätt. De är en liten fotbollsnation, utan större framgångar och direkta klasspelare. Sommarens EM var de inte ens i närheten av att nå, trots att de lottades in i den enklaste möjliga gruppen. Revansch nu?

Spelvärde 15-20 punkter neråt

Det är odiskutabelt; Island ska ses som klart större favoriter i den här enskilda matchen, än vad oddssättarna anser.

Klasskillnaden är monumental. Island har förvisso inte Lasse Lagerbäck vid rodret längre, men de har med succén fått in en vinnarkultur i truppen. VM ska nås och då måste ”blåbär” som Finland plockas undan.

Flera av de isländska spelarna har hittat nya, större klubbadresser och framtiden ser ljus ut för landslaget. Det är extremt imponerande hur så pass fina fotbollsspelare i antal kunnat fostras, 300 000 invånare i landet till trots.

Nu var Island dessutom nära att plocka en superskalp borta mot Ukraina i gruppspelspremiären, men det fick istället bli en pinne – en skörd man får vara väldigt nöjda med från en extremt tuff bortamatch.

Värre var det för Finland som spelade en trött och undermålig match mot Kosovo. 1-1 där och det visar på vilken nivå som hålls…

Nu saknas dessutom Jere Uronen, skadad, för Finland. Avbräck!

Den raka ettan spelas till 1,70 x insatsen hos vår favoritbookie William Hill, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här! Undertecknad hade köpt spelet runt 15-20 punkter neråt, så att värdet finns där är tveklöst. Även handikappspelen är alldeles utmärkta alternativ.

Speltips:

Speltips: Island vinner, rak etta
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, torsdag 6/10
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 59%
X: 27%
2: 15%
Över 2,5 mål: 43%
Under 2,5 mål: 61%