9 oktober 2017 Island Kosovo

Speltips, Island – Österrike 22/6: Uppstickaren mot fiaskot

Kan det bli mer spännande? Grupp F är fantastiskt tät inför den sista rundan och alla fyra nationerna får ses med bra chans att avancera vidare till slutspelet. Från matchen mellan Island och Österrike testar vi ett spelobjekt till 1,79 x insatsen.

Island har charmat en hel fotbollskontinent – det lilla landet på 300 000 invånare har visat att kvalsuccén inte berodde på tillfälligheter, för här i mästerskapet är de fortfarande förlustfria efter två matcher – men också vinstfria. Kryss har lösts mot Portugal och Ungern, vilket innebär att andraplatsen innehas tillsammans med de förstnämnda.

Mer att önska finns det däremot av Österrike. De var brutalt starka i kvalet, har en solid trupp – men det har inte klickat alls här i mästerskapet. En oväntad 0-2-torsk blev det över Ungern i premiären och nu senast fick man oavgjort, 0-0, mot Portugal trots att man vart helt utspelade i närmare 90 minuter.

För Island saknas Alfred Finnbogason, avstängd efter två ostskivor, men han har ändå inte startat en enda match hittills och avbräcket får ses som relativt litet.

Island kan skrälla

Att det finns mer klass i Österrike är tveklöst – men här ska Island ändå ha alla möjligheter att skrälla till det.

Kollektivt är Island urstarka och de ska kunna ställa till det för vilken fotbollsnation som helst i Europa, vilket de också visade i den sanslösa kämpainsatsen mot Portugal. Dessutom passar det dem klart bättre att få vara den försvarande parten, inte behöva föra dansen och istället kontra – precis som väntat här.

Österrike måste jaga tre pinnar och i takt med att positionerna pushas upp, mot en kontringsstark motståndare, är risken stor för mål i baken. En faktor som talar emot den namnstarkare parten, alltså Österrike, är att Bayern München-stjärnan David Alaba inte alls nått nått upp i nivå.

Det blir helt enkelt inte någon enkel historia för Österrike, det här. Deras maskineri har hackat rejält i båda matcherna – mot Ungern var man totalt uddlösa och defensiven hölls inte ihop alls. Mot Portugal räddades man av motståndarnas ineffektivitet, ramen och keepern Robert Almer.

Island +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen 1X – spelas till 1,79 hos Bethard.

Speltips:

Speltips: Island +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,79 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, onsdag 22/6
TV:   (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 26%
X: 29%
2: 46%
Över 2,5 mål: 39%
Under 2,5 mål: 64%