11 juni 2017 Island Kroatien

Speltips, Island – Turkiet 9/10: Starkt favoritskap

Jakten på biljetterna till VM i Ryssland 2018 fortsätter. Grupp I bjuder på en riktig toppfajt under söndagskvällen – mellan Island och Turkiet. Spelbloggare har analyserat oddsmarknaderna och kommit fram till en slutsats i form av ett försäkrat spel till 1,80 x insatsen.

Grupp I har alla möjligheter att bli en tajt historia, med nationer som dessa två samt Kroatien och Ukraina med en rimlig chans på första- respektive andraplatsen. Är det rentav den mest spännande gruppen i hela kvalet?

Island har inlett äventyret med en vinst och ett kryss. I veckan lyckades de vända 1-2 till 3-2 efter mål i den 90:e och 95:e minuten mot Finland i en match där man annars inte alls nådde upp i önskvärd eller väntad nivå. Ska också nämnas att 3-2-baljan borde ha dömts bort. Flyt, men också ett styrkebesked att kunna vinna fastän prestationen var under all kritik.

Gästande Turkiet har en del stora namn i truppen, men undertecknad ser dem ändå som små outsiders i kampen om VM-platserna. Som helhet finns det stora brister i detta Turkiet, vilket visades upp häromdagen när man spelade 2-2 hemma mot Ukraina. Rejält svajigt försvarsspel bjöds på och det var med flyt som ens en pinne kunde lösas. Dessförinnan spelade man oavgjort, 1-1, borta mot Kroatien – ett klart bättre resultat.

Undviker att förlora

En usel prestation senast till trots – här ska Island vara större favoriter än de presenteras som.

På bortaplan är det få som klarar av att rucka omkull Island. De är fantastiskt starka och även fast de trivs bättre som underdogs, brukar de kunna lösa positiva resultat i matcher som denna. Nu får de sannolikt backa i positionerna i och med att Turkiet lär vilja rulla boll, vilket borde passa dem bättre än exempelvis ett Finland som satsade mycket på omställningsspelet.

Som nämnt; i min bok är Turkiet en outsider i jakten på mästerskapsbiljetterna. Tycker inte att de imponerar alls som helhet; uppvisade stora brister i hela EM-kvalet och även prestationen mot Ukraina i veckans fajt lämnade mycket att önska. På det saknas bland andra superstjärnan Arda Turan. Avbräck deluxe!

Nja, vi har svårt att se Turkiet klara av att kamma fullt här.

Island +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – spelas till 1,80 x polletterna hos Bet365. Hämta din 1 000-kronorsbonus hos dem här!

Speltips:

Speltips: Island +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 9/10
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 41%
X: 30%
2: 31%
Över 2,5 mål: 48%
Under 2,5 mål: 55%