6 oktober 2016 Island Finland

Speltips, Island – Ungern 18/6: Underskattade målmöjligheter

Grupp F i EM 2016 är, hittills, skrällarnas grupp. Både Island och Ungern, vilka ses som de två underdogsen, löste fina resultat i respektive premiär – och nu tänker vi att den väntade matchbilden öppnar upp för mål.

Hårt tillbakapressade, med litet bollinnehav – ändå lyckades Island fixa 1-1 mot Portugal efter en fin försvarsinsats. Efter prestationerna i vänskapsmatcherna inför mästerskapet var statusen runt Island oklar – skulle de hålla samma nivå som i kvalet? Och ja, visst verkar det så? Den isländska baljan stod Birkir Bjarnason för i den 50:e matchminuten.

En ännu större skräll stod Ungern för – helt oväntat i min bok – när de plockade ner kvalsuccén Österrike med 2-0. Samma sak där; försvarsspelet klickade alldeles utmärkt och när man ställde om var det med direkthet.

Vem hade egentligen kunnat förutspå att båda dessa två nationer skulle ha poäng efter respektive premiär?

Överspelet lockar

Nu spelar de, Island och Ungern, inte direkt med kniven pressad mot strupen – men en vinst här skulle innebära för Island att de har ena foten i slutspelet och att Ungern säkrar den platsen. Undertecknad räknar iskallt med att de kommer jaga tre pinnar båda två.

Och då tenderar förstås matchbilden att bli svängig; när båda parter greppa taktpinnen och pusha positionerna framåt. Det kommer inte alls bli på tal om samma disciplinerade försvarsspel som i premiärerna, utan snarare att växeln sätts i.

I vänskapsmatcherna inför mästerskapet, när nivån på motståndet inte var lika högt som på exempelvis Portugal, blev det faktiskt just på tal om målfester för Island. Helt annorlunda från när de fått – tvingats? – spela med ett samlat försvarsspel.

2-1/1-2?

Över 2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt två baljor – spelas till 1,95 x insatsen hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Över 2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, lördag 18/6
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 0%
X: 0%
2: 0%
Över 2,5 mål: 38%
Under 2,5 mål: 65%