Israel Italien 5/9

Speltips, Israel – Italien 5/9: Stor skillnad i Haifa

Grupp G i VM-kvalet, en av de tuffaste, kliver in i hetluften och en av de tre parallella matcherna står Israel och Italien för – en match där vi lämnar förtroendet i de italienska kvalexperternas händer.

Grupp G är en av kvalets absolut svåraste grupper. Spanien och just Italien är de hetaste kandidaterna till topp två-platserna och där bakom lurar Albanien, som uppvisade fina tendenser i sommarens europeiska mästerskap. Makedonien och Liechtenstein kan vi omedelbart fästa i bottenskiktet. Vad Israel ska kunna åstadkomma låter vi stå osagt – det utsatta målet är att utmana om topplatserna, men det är väl lite naivt?

Faktum är att Israel inte lyckats nå världsmästerskapet på hela 46 år, sedan 1970. Landslagsfotbollen har med andra ord inte fått speciellt hög status runtom i världen.

Italien kommer hit med höga förväntningar efter ett fint utfört EM. Spanien, som man också kommer möta här, städades undan i åttondelsfinalen och i kvarten föll man mot Tyskland på straffar. En vinst där och det hade mycket väl kunnat sluta i total succé.

Överdrivet mycket finns inte att rapportera om på skadefronterna. Säkert är i alla fall att mittfältshjärtat Daniele De Rossi är out. Ett avbräck, absolut, men han ska kunna ersättas på ett acceptabelt sätt.

Inte förlorat på 50 kvalmatcher

En bortamatch i Israel – det låter kanske inte som den mest tacksamma av uppgifter, men här ska väl Italien lösa tre färska pinnar i premiären?

Efter sommarens EM har det börjat snackas om italiensk landslagsfotboll på nytt – och det är en världsklasstrupp de har. Genrepet mot Frankrike förlorades med 1-3, men en vänskapsmatch är en vänskapsmatch med all rotation och alla byten. Däremot visades en del positiva tendenser upp, så det finns saker att ta med hit.

Israel känns svala inför detta kval. Truppen är på sin höjd medioker och vid upprepande tillfällen i EM-kvalet fick man erkänna färg; föll bland annat i hemmamatcher mot Wales, Cypern och Belgien. Ännu tuffare nivå nu, eller eventuellt i samma som de sistnämnda.

Italien är stora kvalexperter och har inte förlorat på hela 50 kvalmatcher, de mot EM och VM inräknade, efter varandra.

Italien -0,75 mål (asian handicap) – halv vinst vid uddamålsvinst – spelas till 1,90 x insatsen hos Bet365, som ni får 1 000 kronor att spela för som välkomstbonus här!

Speltips:

Speltips: Italien -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, måndag 5/9
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 17%
X: 27%
2: 59%
Över 2,5 mål: 43%
Under 2,5 mål: 59%