6 oktober 2016 Italien Spanien

Speltips, Italien – Spanien 6/10: Repris från sommarens EM

Torsdagens höjdare från VM-kvalet bjuder Italien och Spanien på. Juventus Stadion i Turin är platsen, varifrån vi väljer sida i matchen – till 2,15 x insatsen.

Gruppfavoriterna drabbar samman. Eller ja, de två topplatserna kommer tilldelas Italien och Spanien – allt annat vore en skräll utan motstycke. Albanien, Makedonien, Israel och Liechtenstein är inte så mycket till motstånd…

Den första rundan lämnade också positiv eftersmak från båda parter. Italien vann med stabila 3-1 borta över Israel medan Spanien snurrade upp blåbärsnationen Liechtenstein med förkrossande åtta mål mot noll.

Annars är detta en repris från sommarens europeiska mästerskap i Frankrike. Även då ställdes dessa nationer mot varandra i gruppspelet, i den avslutande rundan. Italien vann den matchen, vilket innebar att de avancerade till slutspelet och att Spanien, överraskande nog, missade det.

Blir det en repris på det eller kan Spanien ta revansch?

Vinner – på nytt?

Det är klart att jag har respekt för Spaniens storhet och kvalitéer, men när oddssättarna fortfarande – av oddsen inför den här matchen att tyda – lever kvar i illusionen om att de skulle vara helt dominerande i Europa, hittar vi istället värde åt andra hållet.

På hemmaplan ska Italien, som var fantastiskt starka i sommarens EM, inte ses som underdogs mot Spanien – fifty-fifty eller knappa hemmafavoriter, snarare.

Spanien visades ha enorma problem med Italiens kompakta försvarsspel och sylvassa omställningsspel när de möttes i EM och 2-0-vinsten till ”Gli azzurri” var välförtjänt. Den här typen av motstånd passar inte alls spanjorerna.

Sedan ska vi också påminnas om att Italien radat upp 51 raka kvalmatcher utan förlust. Ett sinnessjukt starkt facit.

Italien har hela truppen intakt medan Thiago Alcántara och Saul Niguez är osäkra för Spanien. Javi Martínez räknar vi bort helt. Förloras framförallt bredd i och med de avbräcken.

Ja, att värdet finns på spelen till Italiens favör är tveklöst och det är bara att vraka fram vilket som passar en bäst. Undertecknad skruvar ner nivån och spelar Italien +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – till 2,15 x polletterna hos Bet365.

Saknar du ett konto hos Bet365? Öppna ett och erhåll 1 000 kronor i välkomstbonus här!

Speltips:

Speltips: Italien +0 mål (asian handicap)
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, torsdag 6/10
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 32%
X: 32%
2: 37%
Över 2,5 mål: 38%
Under 2,5 mål: 66%