Speltips, J-Södra – Falkenberg 27/4: Enkelt att välja sida

Spelbloggare Publicerat: 26 April 2016

De var tippade att trilla ur serien båda två – nu är det tvåan mot tabelljumbon. Gästande Falkenberg stod dock för ett trendbrott senast och vi ställer oss frågan om de kan störa Jönköping Södra på Stadsparksvallen?

På förhand, menade oddssättarna, att det här skulle vara seriens sämsta lag. Är det ett resonemang, i alla fall halva, som de fått äta upp nu?

J-Södra har ju gjort storsuccé i deras allsvenska comeback och det enda som skiljer dem från att leda Allsvenskan är en siffra sämre än GIF Sundsvall i målkolumnen. Vad var oddsen på att det skulle se ut så fem matcher in i händelserna?

Åt det andra hållet har det inte sett lika ljust ut. Falkenberg inledde med fyra raka förluster, för att sedan, från ingenstans, snurra upp mästarna IFK Norrköping och vinna med två mål mot ett inför hemmapubliken och då kom 2-1-baljan dessutom med en man mindre på planen efter att Tibor Joza visats ut.

Faller tillbaka direkt

Om FFF:s oväntade, och ack så imponerande, trea var en tillfällighet? Det är ändå känslan. De kommer få det oerhört svårt att fixa kontraktet i en så pass stark upplaga av Allsvenskan medan de hamnat lite på efterkälken.

J-Södra har däremot visats slagkraftiga och man var bara sekunder från att hålla undan och vinna borta på Tele2 Arena mot Hammarby senast, men ett olyckligt – smått komiskt – självmål i den 94:e matchminuten innebar att slutresultatet skrevs 1-1. Alltjämt en match de kan vara nöjda med.

Även om J-Södra med all sannolikhet kommer dala i tabellen, lär i alla fall inte det här vara startskottet på det. De ska vara snäppet vassare än dagens motståndare, står stärkta av att spela på hemmaplan och har momentum.

Gästerna har därtill anfallaren Gustav Nilsson, som klev ut skadad senast, och nämnde Tibor Joza utanför matchtruppen. Inte de värsta möjliga avbräcken möjligen, men alltjämt två spelare som annars har sin plats i den ordinarie startelvan.

Den raka ettan spelas till 1,82x hos Redbet.

Speltips:

Speltips: J-Södra vinner, rak etta
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, onsdag 27/4
TV:  cmorelive logo cmorelivefyra logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: