17 juli 2017 Jönköping Södra BK Häcken speltips Allsvenskan

Speltips, J-Södra – Helsingborg 13/5: Bräcklig favorit?

Omgång 9 av Allsvenskan rivstartas av Jönköping Södra och Helsingborg på Stadsparksvallen. Formkurvan pekar neråt för ena sidan och uppåt för den andra – vi landar i en slutsats på handikappmarknaden.

Vilken start! J-Södra öppnade spelåret alldeles utmärkt, som nykomlingar ofta gör, och var faktiskt uppe i toppen och nosade efter tre vinster på de fyra inledande matcherna. Verkligheten verkar dock ha kommit ifatt Jimmy Thelin och hans mannar, dock med fortsatt okej prestationer. Tre kryss hade radats upp innan 0-2-torsken hemma mot mästarna IFK Norrköping senast.

Helt annorlunda formkurva för Helsingborg – skåningarna inledde under all möjlig kritik; så att tränaren Henrik Larsson till och med öppnade för att lämna, men nu har fyra av de fem senaste matcherna vunnits vilket placerar HIF på en fin sjätteplats. Det vänder fort i Allsvenskan – där alla kan vinna över alla.

Gästerna formstarkast

Hade inte speciellt stor tro på att Helsingborg skulle få ihop saker och ting efter deras katastrofala start, men det är omöjligt att inte imponeras av hur effektivt deras anfallsspel varit på sistone. När Malmö FF värjdes undan med 2-1 i derbyt senast var det som pricken över i:et – att formen är hittad.

När anfallssamarbetet mellan Linus Hallenius och Jordan Larsson klickar är redan mycket vunnet. De har visat att de kan snurra upp vilket allsvenskt försvar som helst.

Allt som allt har J-Södra presterat på en bra nivå, över förväntan, men det känns som att de kommer få det svårare framöver. Materialet är trots allt oerhört begränsad och att man inte vunnit på fyra raka matcher tär förstås på självförtroendet.

Kanske passar det till och med dessutom J-Södra att spela tillbakalutat och kontra? Här lär man få ha en hel del boll.

Ett par tuffa avbräck i HIF:s backlinje, men de borde kunna få ihop det helt okej ändå. J-Södra får tillbaka Pawel Cibicki, vilket är ett stort plus för offensiven.

Här vill jag ha vinst på både krysset och bortasegern – Helsingborg spelas således med +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst vid oavgjort – till smakrika 1,90 x insatsen hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Helsingborg +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, fredag 13/5
TV:   (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 43%
X: 29%
2: 31%
Över 2,5 mål: 54%
Under 2,5 mål: 50%