J-Södra Östersund 15 augusti 2016

Speltips, J-Södra – Norrköping 8/5: Vi har hittat en vinnare

Toppmöte står på det allsvenska schemat. Storskrällen Jönköping Södra får besök av mästarna tillika serieledande IFK Norrköping på Stadsparksvallen – och vi plockar ett tecken på 1X2-marknaden trots oddsdropp.

Återkomsten i Allsvenskan har, hittills, varit mer än lyckad för J-Södra. Endast en av de sju spelade matcherna har förlorats och kontraktet får, i praktiken, redan ses som klart. Femteplatsen innehas och upp till just IFK Norrköping på toppen av kullen har man tre pinnar. Kanske kan till och med en plats på den övre tabellhalvan fixas? Det ser hur som helst ljust ut.

Mästarna IFK Norrköping tippades få det svårt att utmana i toppen detta spelår, men de har visat att vinnarmentaliteten och kvaliteten finns kvar. Tabellen toppas med Malmö strax bakom, på samma antal pinnar – ett plusmål skiljer dem åt.

Gästerna spelas till över dubbelt

Visst ska väl J-Södras frammarsch stoppas snart? De har kryssat tre matcher efter varandra just nu, men nu är känslan att årets andra torsk ska komma.

Klasskillnad råder förstås. När spelåret ska summeras är det här troligtvis botten mot toppen – nykomlingar tenderar ju att sprattla till i början av säsongerna. Det här är trots allt den åttonde matchen och det borde vara på tiden att J-Södra faller ner i normal standard.

Nu saknar J-Södra två av deras mest betydande pjäser – i offensiven, Pawel Cibicki, och i defensiven, Tom Siwe. Extra tufft med den förstnämndas frånvaro då han varit den som skapat mest framåt med sitt smarta djupledsspel och redan nu stått för tre baljor.

Bra truppbesked för IFK. Endast keepern David Mitov Nilsson, som missar hela spelåret, är out.

Gästerna kommer dessutom från två briljanta prestationer, när Helsingborg samt Hammarby avvärjts med 3-0 respektive 3-1.

Den raka tvåan har spelats ner en del, men undertecknad finner fortfarande värde i 2,06 x smeten för den och skickar in polletterna utan att tveka.

Speltips:

Speltips: IFK Norrköping vinner, rak tvåa
Odds: 2,06 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 8/5
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 25%
X: 27%
2: 49%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 48%