8 februari 2017 Crotone Juventus

Speltips, Juventus – Sevilla 14/9: Kombinationstanke från Turin

Grupp H:s stora favoriter i jakten på CL-slutspelsbiljetterna i Juventus och Sevilla bjuder upp till kamp i Turin och därifrån skickar vi in degen på ett kombinationsspel till italienarnas favör – värt 3,50 x insatsen.

Den spanska Europaexperten Sevilla blev i och med förra årets plockade titel i Europa League historiska med tre EL-upplagor vunna i följd – ett alldeles makalöst facit. Nu är man tillbaka i Champions League, ställs mot ett lite tacksammare motstånd i gruppspelet och frågan är om de har kraften att utmana en bit framåt i händelserna nu?

Gruppen består, förutom av dessa klubbar, av Dinamo Zagreb samt Lyon. Det är väl trots allt motstånd som bör väjas undan?

Favoritskapet innehar dock Juventus, som med järnhand dominerat italienska Serie A de senaste åren. Därtill har man åter blivit en kraft att räkna med ute i Europa, men fjolårets turnering trillades ur redan i åttondelsfinalen, mot Bayern München efter förlängning. Tyskarna blev sedan semifinalister, så stoppet handlade mycket om oflyt med lotten.

Båda parters frånvarolista är hyfsat välfylld. Juventus har Claudio Marchisio, Stefano Sturaro samt Stephan Lichsteiner borta. Sevilla – Benoit Trémoulinas, David Soria, Michael Krohn-Dehli och Timothée Kolodziejczak likaså.

Repris från i fjol

Faktum är att det här blir en repris på fjolårets gruppspel. Då blev det varsin hemmavinst; Juventus med 2-0 och Sevilla med 1-0.

Det är tveklöst att Juventus är snäppet bättre än Sevilla, men det är inte att förväxla med att en enkel match skulle vara att vänta. Tre pinnar dock? Jo, det tror vi ändå att italienarna klarar av att lösa.

Matchbilden lär se ut så att Sevilla kliver ut på Juventus Stadium och ställer upp försvarsbussen och således sätter anfallshoppet till att kontra effektivt och invänta eventuellt slarv, åtminstone under merparten av matchen.

Formen ser fin ut för Juventus, som vunnit tre av tre matcher i Serie A. Sevilla har för den delen inlett Primera División bra, men haft två hemmamatcher mot klart sämre motstånd. Bortafajten, mot Villarreal, kryssades.

Sedan ska vi inte minnas att Sevilla hade ett mardrömsår på resande fot i fjol. Fantastiskt stor skillnad från när de spelar inför hemmapubliken.

Juventus är unika i sitt sätt att spela kontrollerad fotboll; vinner ofta med exempelvis uddamålet, 1-0/2-1, utan att motståndarna är i närheten av att komma ikapp. Inte samma full fart framåt-mentalitet, vilket stärker dem.

Tätt? Absolut. Men hemmavinst? Troligtvis. Precis som förra året, med andra ord. Slutsats?

Juventus vinner & under 2,5 mål spelas som en hopknåpad kombination till 3,50 x insatsen hos Bet365 (1 000 kronor välkomstbonus).

Speltips:

Speltips: Juventus vinner & under 2,5 mål
Odds: 3,50 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 14/9
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 64%
X: 24%
2: 14%
Över 2,5 mål: 48%
Under 2,5 mål: 53%