Kalmar Djurgården 1 augusti 2016

Speltips, Kalmar – Djurgården 1/8: Vi målspelar till 1,92

Allsvensk fotboll står på schemat när Kalmar och Djurgården ska fäktas om tre färska pinnar på Guldfågeln Arena. Vi har känslan av att en rätt tillknäppt matchbild kan vänta och drar vår slutsats på målmarknaden utifrån det.

Krisen, är den total? Blåränderna från Stockholm, som lovordades rejält i starten av spelåret där tre raka vinster radades upp, har sjunkit ner till kvalplatsen mot Superettan efter hela 10 förluster på de 12 senaste matcherna.

Udden, kritiken, riktas åt olika håll – framförallt åt tränaren Pelle Olsson och spelsystemet han arbetar efter. Nu rapporteras man dock ha testat runt en hel del i veckan och att ett 5-3-2-system kan komma att testas på här på Guldfågeln Arena.

Kalmar har också fått motta en hel del kritik, men är ändå i en bättre position – placerade tia med tre pinnar ner till just DIF – och efter uppehållet har det, bortsett från i förlustmatchen mot Gefle, sett bra ut med kryss mot såväl AIK som Malmö. En av förklaringarna kan mycket väl vara att bröderna Elm, hela trion, är hel och frisk. När hände de senast?

Underspelet lockar

Det ska bli intressant att se om Djurgården kan hitta formen med det spelsystem som väntas testas – oavsett så borde försvarsspelet gynnas rejält av det; med fem försvarspjäser på planen.

Framåt är det svårt att se hur DIF skulle kunna få islossning, så som anfallsspelet sett ut på sistone. Det saknas udd helt och hållet, och en av de få som visat framfötterna, Othman El Kabir, är avstängd. Tufft avbräck.

Innan 1-3-förlusten hemma mot Sundsvall senast – det blev två mål på stopptid, när ytorna öppnades upp helt – hade fem raka, vänskapsmatcher inkluderade, matcher slutat under 2,5 mål, varav ena mot just KFF.

Kalmar har, som säkert bekant, sålt Marcus Antonsson och utan honom blir det svårt att få ihop det offensivt. Här väntas man föra matchen under längre perioder och mot ett samlat DIF-försvar kan chanserna bli svårskapta. Gästernas defensiv har faktiskt inte varit direkt katastrofal efter uppehållet…

Under 2,5 mål spelas till 1,92 x insatsen hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (UNIK (t.om. 31 juli): 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 1/8
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 45%
X: 28%
2: 29%
Över 2,5 mål: 51%
Under 2,5 mål: 52%