Speltips, Kalmar FF – Malmö FF 14/8: En vinnare är hittad på Guldfågeln Arena

Spelbloggare Publicerat: 13 August 2016

Det är tätt uppe i den allsvenska toppen och när Malmö besöker Kalmar på Guldfågeln Arena har MFF siktet på att återta serieledningen från IFK Norrköping. Lyckas de?

Racet ser ut att bli mellan just Malmö och Norrköping. Glappet ner till de jagande konkurrenterna är förhållandevis stort och toppduon drar ifrån mer och mer, vecka till vecka. Men i och med IFK:s tapp under lördagen – 0-0 mot Gefle – så kan MFF kliva upp på samma antal pinnar som dem, med bättre målskillnad och då en match mindre spelad. Ett potentiellt försprång på tre poäng när serien slutar halta, helt enkelt.

Verkligheten är helt annorlunda för Kalmar, som ännu lyckats löpa ifrån bottenskiktet i serien. Faktum är att de, från den elfteplats de parkerar på, har så lite som tre pinnar ner till kvalplatsen, som just nu parkeras på av Djurgården. Kan det här avstampet tas, eller blir det bottenstrid för KFF – ett KFF som tippades kunna utmana om Europabiljetterna före spelåret?

Botten mot toppen

Sällan är det enklare att välja sida i en match, som det är när de här oddsen dukats ut av spelbolagen. Stort spelvärde hittas – och det på spelen till Malmös favör. Vi faller extra hårt för ett…

Som nämnt, Kalmar har överskattats rejält och det är nog på den undre tabellhalvan de hör hemma, om än inte i den absoluta bottenstriden om vi analyserar truppen spelare för spelare. Det är ett på sin höjd mediokert allsvenskt lag som inte heller fått ut i närheten av maximalt från sina stjärnor.

Här är dessutom skadeproblemen extremt stora för Kalmar. Rasmus Elm – inte bara Kalmars i särklass bästa spelare, utan också en av seriens bästa – missar matchen och det är ett förödande besked. Även Tobias Eriksson, Papa Diouf och Viktor Agardius är out. Inte vilka namn som helst, de heller.

Gästerna saknar mittbacksklippan Kari Arnason och ett par spelare har småskavanker, men en slagkraftig elva kan ändå ställas ut. Bredden är en av MFF:s stora styrkor.

Dessutom är det ett för tillfället moralstärkt MFF som kommer till spel. Formen är fantastiskt fin; positiva resultat radas upp såväl på hemma- som bortaplan. Efter 1-1 hemma mot just Kalmar har man vunnit över Örebro och AIK – med en målskillnad på 5-0 i dessa två matcher. Inte heller har man förlorat på nio allsvenska matcher efter varandra.

Kalmar, då? De kommer från en 1-2-förlust borta mot Hammarby…

Verkligheterna för de här lagen, ja; de ser helt annorlunda ut.

Den raka tvåan, Malmö att vinna, spelas till 2,10 x insatsen hos Bet365, vars välkomstbonus är på 100% extra upp till 1 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Malmö vinner, rak tvåa
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 14/8
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  cmorelivetre logo

 

 

Parameters:

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: