Kalmar Hammarby 14 maj 2016

Speltips, Kalmar – Hammarby 14/5: Målgaranti från Guldfågeln Arena?

En oerhört betydelsefull match från Allsvenskans nedre skikt spelas under lördagseftermiddagen. De som ska göra upp om poängen är Kalmar och Hammarby – och vi skickar in polletterna på målmarknaden.

Nummer 12 mot 13 i tabellen. Platserna precis ovanför kvalstrecket.

Hammarby har varit snäppet bättre och spelat in nio pinnar på åtta matcher mot Kalmars åtta. Gemensamt har de båda att de var tippade att kunna utmana på den övre tabellhalvan, en bra bit upp dessutom.

Om vi inte bara tittar på antalet inspelade pinnar, får det också erkännas att Hammarby visat upp mer, men trots deras relativt stora målskörd haft svårt att förvalta målchanser och bakåt är det rentav öppna spjäll. Vid flera tillfällen har man helt enkelt spelat extremt bra och ändå förlorat – borta mot Örebro senast var ett typexempel på detta; 2-3 skrevs förlustsiffrorna när det fanns chanser för mer. Exempelvis missades en straff i de absoluta slutsekunderna.

Kalmar hade en positiv känsla i truppen efter uddamålsvinsten, 3-2, mot just Örebro i början av månaden, men föll pladask med 0-1 mot Östersund förra veckan. Oroväckande uddlöst framåt då.

Mål åt båda håll?

I min bok osar det mål på Guldfågeln Arena – mer eller mindre allt talar för ett målpartaj. Oddssättarna ser också möjligheterna för detta som stora, men visst hittas det ändå lite värde på ett par av marknaderna? Vi fastnar speciellt för en av dem – att det ska bli mål åt båda håll. Priset är 1,65 x insatsen.

Ska vi, kortfattat, sammanfatta dessa två har de framförallt en gemensam nämnare – att offensiven klickat, spelare levererar, medan defensiven varit lättuppluckrad. Det kan enkelt avläsas i målstatistiken; i 7/8 av Kalmars matcher har båda sidorna nätat och för Hammarby är statistiken 8/8. Det snackas inte bort hur som helst.

Nu var Kalmar uddlösa senast, men Marcus Antonsson och hans kamrater framme i banan kommer få sina möjligheter när Hammarby, som alltid, vill pusha upp tempot och positionerna.

Varit en del oklarheter på Kalmars skadefront, men positiva besked är att Marcus Antonsson och Viktor Agardius får spela. Papa Diouf är out och Rasmus Elm har, hör och häpna, fått halsfluss på nytt… När ska eländet ta slut? Bra truppbesked för stockholmarna.

Det som är av absolut störst vikt är att just Marcus Antonsson, som varit så bra i starten av serien, nu finns med.

2-2? BLGM – ja spelas till 1,65x hos 10Bet.

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 14/5
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 40%
X: 28%
2: 34%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 47%