Kalmar Helsingborg 25/4

Speltips, Kalmar – Helsingborg 25/4: Var hamnar pinnarna?

Nummer 12 och 13 möter varandra i Allsvenskan – Kalmar och Helsingborg. Trots att de är så pass nära varandra i tabellen, ska det skilja ett par snäpp och värden får vårt förtroende på målmarknaden.

En vinst, ett kryss och två förluster.

Ovan har ni båda dessa klubbars resultat fyra matcher in i Allsvenskan anno 2016. Och det är såklart inte vad som väntats av dem eller i klass med den potential som finns, åtminstone hos Kalmar som undertecknad värderar som den bättre parten.

KFF inledde med två förluster – mot J-Södra och Norrköping – för att sedermera vinna över Elfborg efter en superb första halva och nu senast spela oavgjort borta mot Blåvitt. Formen pekar alltså uppåt och så borde även resan i tabellen fortsätta.

För Henrik Larssons HIF finns inte så mycket positivt att nämnda; tre förluster följdes upp av en 3-1-vinst över Falkenberg, som verkligen haltat under spelåret – i klarspråk varit rentav usla.

Värde kvar trots oddsdropp

Oddsen på spelen till Kalmars favör har droppat en del sedan släpp – den raka ettan runt 20 punkter – men det är, utan tvekan, fortfarande på sin plats att investera i dem.

Det ska skilja en klass och desto mer jag sett Helsingborg spela, desto mer övertygas jag om att de inte är av material för den undre tabellhalvan, om ens bottenstriden ska kunna undvikas. Försvarsspelet är extremt svajigt och tränaren Henrik Larsson har till och med uttalat att han är tveksam om han är rätt man för jobbet.

De två senaste matcherna har Kalmar visat vilken potential det finns i truppen och det var till och med nära att tre pinnar kunde inkasseras borta mot Blåvitt. Avbräck med Marko Biskupovic out, men det ser å andra sidan ut som att Rasmus Elm, som i form är en av seriens absolut bästa spelare, kommer tillbaka efter sina sjukdomsbesvär.

Gästerna har alltjämt en del skadebekymmer. Keepern Matt Pyzdrowski ser inte ut att vara redo för en comeback heller.

Kalmar över 1,5 mål spelas till 2,04x hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Kalmar över 1,5 mål
Odds: 2,04 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, måndag 25/4
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 51%
X: 27%
2: 24%
Över 2,5 mål: 50%
Under 2,5 mål: 52%