2 september 2017 Kroatien Kosovo

Speltips, Kosovo – Kroatien 6/10: Upphajpat Balkanderby på menyn

Balkanderby väntar i VM-kvalet när frejdiga Kosovo ska försöka sätta käppar i hjulen för klart mer namnstarka Kroatien – på ”hemmaplan”. Lyckas de? Tveksamt, menar vi…

Kosovo är helt nya på världsfotbollsscenen. Förutom att ha spelat en handfull vänskapsmatcher, av inofficiell och officiell karaktär, har nu premiären som UEFA-medlem avverkats. Finland stod för motståndet i en match slutade oavgjord, 1-1, i Åbo. Man imponerade med en stor frejdighet, samtidigt som försvarsspelet var svajigt. Såhär i efterhand – 1-1 var ett resultat i underkant.

Desto mer rutin finns i Kroatien, som står inför en oerhört intressant framtid. Truppen är såväl bred som vass och det ska absolut finnas potential att hota de största pjäserna i fotbollsvärlden, även fast det skiljer en nivå upp dit nu. Sommarens europeiska mästerskap fick sitt slut redan i åttondelsfinalen när man föll mot Portugal, som sedermera vann hela kalaset, efter förlängning.

Insatsen ska dubblas

Det finns en enorm hajp runt Kosovo, vilket har sina enkla förklaringar, och den här matchen sålde slut på nolltid. Att Kroatien ska komma till med respekt för värden, absolut – men visst borde det sluta upp med en bortavinst i alla fall?

Sedan ska vi också nämna att hemmaplansfördelen till viss del minskar eftersom matchen spelas i Albanien.

Kosovo visade upp en stor frenesi mot Finland, men att spela den typen av fotboll skulle straffa sig rejält här. Försvarsspelet var, som nämnt, svajigt och när ett sylvasst Kroatien med världsklasspelare som Mario Mandzukic kommer på besök är problemen nära.

Nu saknas förvisso såväl Rakitic som Modric för bortalaget – två av de främsta stjärnorna, men bredden är fin och de kan ersättas på ett bra sätt.

Det kan vara lätt att överskatta Kosovo efter att de varit den bättre parten i matchen mot Finland – men vi måste påminnas om att Finland inte håller i närheten av samma kvalitet som Kroatien. Addera orutinen hos värden och valet av spelobjekt är inte så svårt.

Kroatien -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – spelas till 2,00 x polletterna hos Bet365. Hämta din 1 000-kronorsbonus hos dem här!

Speltips:

Speltips: Kroatien -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, torsdag 6/10
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 13%
X: 24%
2: 65%
Över 2,5 mål: 48%
Under 2,5 mål: 56%