2 september 2017 Kroatien Kosovo

Speltips, Kroatien – Portugal 25/6: Galen värdering av oddssättarna

Lördagen bjuder på tre åttondelsfinaler i det europeiska mästerskapet. Den hetaste står Kroatien och Portugal för och platsen är Stade Bollaert-Delelis, varifrån vi väljer sida.

Kroatien målades upp som en utmanare till EM-pokalen på förhand – nu har de stärkt deras aktier så pass att de värderas som en av favoriterna, men värde kan absolut fortfarande finnas i att de vinner hela kalaset – till de 10,00 x insatsen som plitas ut nu.

Gruppspelet vann Kroatien efter att ha plockat ner Spanien med 2-1 i den avslutande gruppspelsfajten efter stor dramatik – en prestation, liksom de dessförinnan, som visar på att Kroatien är en kraft att räkna med framöver. Turkiet, Tjeckien och nämnda Spanien är inte vilka motstånd som helst.

Portugal nådde slutspelet med minsta möjliga marginal efter tre raka kryss i gruppspelet – mot Ungern, Island och Österrike. Matcherna dominerades fullt ut, men udden var avtrubbad i de två första matcherna medan försvarsspelet var extremt svajigt i den avslutande; 3-3 mot Ungern. Blir det ännu en mästerskapsbesvikelse?

Kroatien är starkare

Nu riskerar såväl Luka Modric som Mario Mandzukic – två stora stjärnor – att missa matchen för Kroatien med skadebekymmer, men det finns en stor bredd i truppen och de ska kunna ersättas på ett acceptabelt sätt.

Portugal har visats vara löjligt överskattade och trots en, på pappret, enkel grupp lyckades alltså inte en enda match vinnas. Ett fenomenalt uselt facit. Att då, direkt i slutspelet, ställas mot en så pass tung pjäs som Kroatien kan bli tufft.

Cristiano Ronaldo till trots – det ska ändå råda viss klasskillnad mellan dessa parter.

Och som Kroatien presterat – vilken makalös prestation mot Spanien! – har vi svårt att se att de inte skulle lösa det här hyfsat bekvämt.

I skrivandets stund står 1X2-marknaden i 2,75-3,10-3,15 – helt missvisande i min bok. Kroatien ska vara klara favoriter, och jag vågar till och med sticka ut hakan och mena att vi får flera decimalers värde i den raka ettan.

Kroatien att vinna, rak etta, spelas till 2,75 x insatsen hos Betsafe.

Speltips:

Speltips: Kroatien vinner, rak etta
Odds: 2,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsafe (Unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, lördag 25/6
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 36%
X: 32%
2: 32%
Över 2,5 mål: 36%
Under 2,5 mål: 67%