30 januari 2017 Las Palmas Valencia

Speltips, Las Palmas – Athletic Bilbao 28/11: Fint värdeobjekt spelas

Tre färska pinnar ska fördelas i Primera División när den nya veckan tar vid. Las Palmas och Athletic Bilbao möter varandra på Estadio Gran Canaria, i en match där vi ser värdens poängmöjligheter som stora.

Striden om Europabiljetterna är, precis som väntat, fantastiskt tajt i Primera División. En av de starkare kandidater om de är just Athletic Bilbao vars kvalitéer vi vet är stora; en femteplats blev det förra året. Bara åtta nu och lite väl många och onödiga poängtapp, men sedan skiljer bara en pinne upp till topp sex. Trots allt, en fullt acceptabel utgångsposition. Dock lätt att hamna mer på efterkälken.

Las Palmas är av klassiskt mittenmaterial; borde inte riskera att dras in i bottenstriden, men kvalitetsavståndet för att utmana om de lite bättre placeringarna är alltjämt betydande. På hemmaplan levererar man stort, borta är det svårare och efter 12 matcher, flera konkurrenter runtom i tabellen har spelat 13, står klubben placerade på tolfteplatsen.

God vinstchans för Las Palmas

Det brukar bara vara den absoluta toppen som lämnar Gran Canaria med tre pinnar inkasserade, ibland lyckas inte ens de. Det här spelåret har Las Palmas inte förlorat en enda hemmamatch, vunnit tre och spelat tre oavgjorda – och då har bland andra Real Madrid kommit på besök.

Att Athletic Bilbao är klassen bättre än Las Palmas är tveklöst, men de senare nämndas hemmastyrka kombinerad med Bilbaos problem på bortaplan bäddar för ett rätt stort favoritskap för värden – större än oddssättarna menar.

2-1-3 står Athletic Bilbaos bortafacit i och då har vinsterna kommit över Granada och Deportivo La Coruna, som båda härjar i botten av tabellen. De flesta av pinnarna trillar, liksom precis för Las Palmas, in på hemmaplan.

Att Iturraspe, avstängd, saknas för Bilbao stärker såklart inte deras aktier inför matchen heller.

Det här borde Las Palmas undvika att förlora och chansen till tre pinnar är stor. Oddsjustering att vänta från spelbolagen – att oddsen på spelen till hemmalagets favör droppar?

Las Palmas +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – spelas till 1,90 x insatsen hos Bet365 (1 000 kronor i välkomstbonus).

Speltips:

Speltips: Las Palmas +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, måndag 28/11
TV:  (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 38%
X: 29%
2: 35%
Över 2,5 mål: 50%
Under 2,5 mål: 53%