lazio napoli 3/2

Speltips, Lazio – Napoli 3/2: Välsmakande hörnpolletter investeras

Hörnmaskinen Lazio ryker ihop med serieledande Napoli på Stadio Olimpico när halva arbetsveckan är avverkad. Polletterna kastas in på just ett – hörnobjekt.

Det finns så mycket att hämta ur detta Lazio, men kvalitéerna fås inte ut. Fjolårstrean och den tänkta titelaspiranten verkar inte ens kunna lösa en Europabiljett, vilket ändå ska kunna krävas, och är inför matchen placerade på åttondeplats, sex pinnar bakom femman Roma. Materialet och kunskapen att studsa uppåt finns dock och mycket återstår av spelåret.

I och med mästarnas och de senaste årens dominanter, Juventus, katastrofala start av Serie A, är toppstriden mer spännande än på en bra tid tillbaka. På senare veckor har detta toppskikt dock dragits isär – Napoli toppar serien på 50 pinnar, Juventus jagar häck i häl på 48 och nedåt är glappet på sex poäng.

Fatala truppbekymmer för Lazio inför matchen. Förutom att flera spelare är skadade, är nu även tre stycken avstängda: Sergej Milinkovic-Savic, Danilo Cataldi samt Alessandro Matri. För Napoli är Allan samt Elseid Hysaj avstängda. Inte optimala förutsättningar där heller med andra ord.

Snittar flest hörnor i serien

Hur jag än vrider och vänder på det kan jag inte förstå varför Lazios hörnlina är nere på 4,5 – och framförallt hur oddsen på över-/underspelet kan vara så jämnt satta. Räknar nästan med att oddssättarna justerar sin miss – hur som helst är det bara att tacka och bocka för spelvärdet.

På Stadio Olimpico eftersträvar Lazio alltid att ha ett stort bollinnehav och så kommer fallet vara även här, trots den tuffa truppsituationen och det svåra motståndet. Det är fastpräntat i deras bild över hur fotboll ska spelas.

Med detta är Lazio också det laget som snittar flest hörnor framåt på hemmaplan – så även på bortaplan, ska nämnas – i Serie A; hela 7,5 stycken per match. Napoli släpper till 4,2 per bortamatch.

Nu möter man ett Napoli som både hanterar att vara spelförande och lura i omställningsspelet. Räknar med att det blir en hel del av den sistnämnda varan och med den formen som serieledarna visat prov på de senaste veckorna, får sannolikheten att Lazio hamnar i uppförsbacke ses som stor. Och då, ja – blir sannolikt den offensiva processen mer intensiv med fler inspel på chans, vilket i sin tur brukar resultera i hörnsparkar.

Lazio över 4,5 hörnor till 1,85x är fantastiskt bra betalt och spelas utan att blinka.

Speltips:

Speltips: Lazio över 4,5 hörnor
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 3/2
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Lazio 4,25
Oavgjort 3,65
Napoli 1,95
Över 2,5 mål 1,90
Under 2,5 mål 2,00 Regler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 24%
X: 27%
2: 51%
Över 2,5 mål: 53%
Under 2,5 mål: 50%