21 oktober 2017 Dortmund Tottenham

Speltips, Legia Warszawa – Borussia Dortmund 14/9: Det ska skilja ett par klasser

Borussia Dortmund väntas plocka hem tre färska trea över polska Legia Warszawa i CL-premiären – och vi ser chansen att dubbla insatsen med ett fint speltips inför matchen.

Vad är det som händer Warszawa?

Förra året plockade huvudstadsklubben deras tredje serietitel på de fyra senaste åren, och det med bravur. Nu, åtta matcher in i seriespelet? Nio snåla pinnar är inspelade och från deras bleka trettondeplats är avståndet upp till toppen av kullen på sju poäng. Den stora orsaken – den avtrubbade offensiven. Kanske kan en bra start på CL vara det som sätter dem på rätt spår även hemma i Polen?

Efter en superb start på 2010-talet – två serietitlar efter varandra – har Dortmund blivit omsprungna av rivalen Bayern München i den tyska klubbfotbollen. Tre andraplatser på de fyra senaste åren är det man kan skylta med och det är man förstås inte nöjda över, men att bryta maktförhållandet i serien blir svårt med tanke på vilken stark position Bayern är i just nu.

Ja, nu är Dortmund tillbaka i Europas finrum – och målet är att störa de största pjäserna, vilket det absolut bör finnas potential till. Förra året blev det Europa League-spel och då nåddes semifinalen, där man föll mot Liverpool i 180 dramatiska minuter.

Erik Durm, Neven Subotic och stjärnan Marco Reus saknas fortfarande för Dortmund. Legias enda rapporterade avbräck är på Adam Hlousek, avstängd.

Dortmund bör vinna bekvämt

Vi påstår inte att detta kommer bli någon ”walk in the park” för Dortmund – men visst bör tyskarna vinna med åtminstone ett par baljor?

För att Legia ska kunna störa ett motstånd som Dortmund krävs det att spelarna spelar på toppen av deras förmågor – och om tyskarna då skulle ha en okej dag skulle inte ens det räcka. Klasskillnaden som råder är enorm.

Och ja, Legia är allt annat än på topp – de har svikit totalt i Ekstraklasa. Nio pinnar på åtta matcher som förhandsfavoriter kan kort och enkelt bara summeras som ett fiasko. Förra veckan föll de med 1-2 borta över Nieciecza.

Dortmund plockade en planenlig seger i premiären av Bundesliga, men föll faktiskt med 0-1 borta mot nykomlingen tillika storsatsande RB Leipzig senast. Kanske var lite av fokus på just den här fajten redan då?

Dagens Legia är oprövade på den här nivån och känslan är att de kommer få stora, stora bekymmer…

Dortmund -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två baljor – synas till 2,02 x insatsen hos Unibet. Saknar du ett konto hos dem? Öppna ett och hämta din 200%-bonus upp till 1 000 kronor hos dem här!

Speltips:

Speltips: Dortmund -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 14/9
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 10%
X: 19%
2: 74%
Över 2,5 mål: 58%
Under 2,5 mål: 44%