Speltips, Leicester – Porto 27/9: Superoddds på King Power Stadium

Spelbloggare Publicerat: 26 September 2016

Sensationen Leicester står inför en oviss framtid, inte minst i Champions League. Under tisdagen får de besök av portugisiska Porto och då tycker vi att britterna presenteras som något stora favoriter. Skrällbud?

Från bottentippade – till vinnare av Premier League. Leicesters historia från fjolåret kan ni redan in och utantill, men framtidens blad är alltjämt oskrivna och det ska bli extremt intressant att se hur Leicester tacklar den nya situation de är i.

Hittills? Inte speciellt bra, även om de bevisat att klassen finns där i enskilda matcher. Sex PL-matcher har resulterat i sju pinnar, men här i Champions League öppnade man däremot med bravur – Club Brugge värjdes undan med 3-0 på bortaplan.

Porto tillhör alltid toppskiktet i den inhemska serien, men har tappat mark de senaste åren – efter att ha toppat den tre år i följd och vid sju tillfällen av de åtta senaste möjliga, har nu istället kronan bytt ägare till Benfica. Under den perioden har det dessutom bara blivit en andraplats. Men ja, klass finns det fortfarande i Porto och det märks vid upprepande tillfällen ute i Europa; i playoffet skickades exempelvis italienska Roma ut med 4-1 över 180 minuter.

Skrällbud!

Oddssättarna – man kan undra vad de sysslat med på respektive kontor inför matchen. Att Leicester står i 2,30 x insatsen för att vinna mot ett urstarkt Porto? En brutal miss. Undertecknad hade snarare velat ställa ut oddsen fifty-fifty. Eventuellt knappt favoritskap för värden.

Nåja, vi har respekt för Leicester och vad de åstadkom under fjolåret – men Porto är inte bara starkare på pappret, utan bättre prövade på den här nivån. Vi kan också se vilka bekymmer PL-mästarna haft när nivån skruvats upp under spelåret; med 1-4-förluster mot både Liverpool och Manchester United för exempel.

Avbräcken är också betydande hos Leicester. Mittfältsankaret Nampalys Mendy och keepern Kasper Schmeichel är ett osäkra kort. Återstår att se hur statusen är med dem till närmare avspark. Gästernas truppbesked är rakt av positiva!

Porto är fantastiskt bra. Nu är det främst på hemmaplan de skördat större framgångar i Europa de senaste åren, men här ska de ändå ses med toppchans.

Sedan handlar det kanske inte om att det är just Leicester som överskattas, utan Premier League som helhet. De brittiska klubbarna sviker ju väldigt ofta i Champions – och Europa League.

De flesta spelen till Portos favör är tänkbara. Vi känner oss manade att skruva upp nivån något och investerar i den raka tvåan till 3,55 x smeten hos Unibet. Saknar du ett konto hos dem? Öppna ett via denna länk – sätt in 500 kr och få 1 500 kronor att spela för!

Speltips:

Speltips: Porto att vinna, rak tvåa
Odds: 3,55 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 27/9
TV:  viasatfotboll logo viasatxtra logo Viasat Ultra HD (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: