9 september 2018 Liechtenstein Gibraltar Speltips

Speltips, Litauen – Malta 11/10: William Hill sticker ut hakan – igen

En av tisdagens, på pappret, minst charmiga VM-kvalfajter spelas mellan Litauen och Malta – men vi har hittat stort spelvärde från 1X2-marknaden när vi tror oss ha en aning om över hur det här ska sluta. 

Grupp F:s väntade jumboduo drabbar samman – och det ses lite som en ”match i matchen” över vem som kommer före den andra.

Men undra om Litauen inte blickar lite uppåt i tabellen nu? Två fina prestationer har bjudits på, när man spelat 2-2 hemma mot Slovenien och 1-1 borta mot Skottland. Bitter eftersmak i den förstnämnda, då motståndarna fick in kvitteringen i den 93:e minuten. Bortsett från slutkvarten var det ändock en välutförd match.

Malta, då? De är ett av de minsta blåbären i Europa, även fast de inte brukar förlora med alltför stora siffror. Nu senast mot England höll de ihop försvarsspelet på ett imponerande sätt och förlustsiffrorna skrevs bara 0-2, men dessförinnan åkte de på en rejäl käftsmäll – 1-5 i baken mot Skottland.

Ettan närmast till hands

Att Litauen är den bättre parten mellan dessa två visste vi redan innan kvalet startade – men med de styrkebesked som lämnats känns det som skillnaden borde vara större än man trott.

Litauen har en del spelare som huserar runt i diverse europeiska länder, men inte sådana som kommit upp i divisionerna. Malta har framförallt spelare i den inhemska förstadivisionen och ja, den håller inte alltför hög nivå. Det ska skilja ett par snäpp.

Maltas chans till att kunna skrälla till det borde vara att ställa upp bussen, spela en smart försvarsfotboll och satsa hårt när kontringsmöjligheterna dyker upp. Här verkar det dock som att förbundskapten Pietro Ghedin vill att hans mannar ska upp lite i positionerna av hans uttalanden att tyda – och det skulle kunna bli en kontraproduktiv justering.

Formen är riktigt fin för Litauen, som alltså stått för två starka prestationer i följd. Här ska de ses med alla möjligheter till att kamma hem tre pinnar mot ett Malta som inte skapade en enda chans mot England senast och torskade med förnedrande 1-5 mot Skottland dessförinnan.

På det missar mittfältspjäsen Luke Gambin, spelandes i engelska League Two för Barnet, matchen för Malta. Knappast en oersättbar spelare, men det är klart att man hade velat ha honom som ett alternativ för startelvan.

2-0?

Den raka ettan spelas till 1,50 x insatsen hos William Hill (1 000 kronor i välkomstbonus!). Gillar oftast inte odds nere på den nivån, men här – precis som när vi spelade Irland att vinna borta mot Moldavien till samma odds, och de vann med 3-1 – ska spelet vara helt motiverat att syna. Även handikappspelen är tänkbara alternativ.

Speltips:

Speltips: Litauen vinner, rak etta
Odds: 1,50 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 11/10
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 67%
X: 23%
2: 11%
Över 2,5 mål: 44%
Under 2,5 mål: 60%