4 december 2016 Bournemouth Liverpool

Speltips, Liverpool – Hull City 24/9: Hörnfokus från Anfield!

Toppjagande och formstarka Liverpool tar emot Hull City på klassiska Anfield under lördagseftermiddagen, och vi hittar värde ena sidans nedplitade hörnlina. Hörnsnålt eller -partaj?

Med Jürgen Klopp vid rodret fick Liverpool rejäl fart under fjolåret och den har tagits med in i det nya spelåret. Förutom att tio pinnar skrapats ihop på fem matcher – man har varit förtjänta av mer – har även bra resultat åstadkommits i Ligacupen. Formen ser fin ut och man kan alltid räkna med underhållning när Liverpool utgör ena halvan av en batalj; fart, fläkt och offensiv balans!

Hull City kom upp från Championship till det här året och har haft enorma bekymmer med en extremt tunn trupp och tränarbyte – ändå har man inlett på ett fullt acceptabelt sätt; löst två vinster, ett kryss och åkt på två torskar. De sistnämnda kom dessutom mot Manchester United och Arsenal – två av seriens mest namnstarka konkurrenter.

Gästerna, med deras tunna trupp, är extra utsatta för skador och har en rätt välfylld lista – men också haft det sedan seriestarten. Ingenting nytt på tapeten. Desto hårdare spelarna matchas, desto tuffare lär det däremot bli att hålla ihop det. För Liverpool är rapporterna inte helt klara; Daniel Sturridge och Georginio Wijnaldum är osäkra för spel.

Underspelet ska inte vara “dog”

Absolut, Liverpool är lite av en hörnmaskin – men får vi inte lite väl bra betalt för övern på den utsatta linan, 7,5? Undertecknad menar ändå det.

Denna tanke har ploppat upp främst två orsaker – att Hull kan tänkas vilja bjuda upp till kamp och att Liverpool ska ses med stor chans att sätta bortalaget i uppförsbacke tidigt. Och om en match leds, då avtar ofta den offensiva pressen.

Liverpools hemmasnitt på hörnfronten förra säsongen var på 7,2 framåt. Hull kan vi inte sia alltför mycket om eftersom de spelade Championship i fjol, men snittet det här spelåret har inte varit något extraordinärt.

Vi tar dock hänsyn till att Liverpool kommer försöka styra den här matchen med järnhand, men visst borde väl inte överspelet på den nedplitade linan anses ha större än 50% chans att sitta?

Liverpool under 7,5 hörnor spelas till 2,10 x insatsen hos Bet365. Saknar du ett konto hos dem? Öppna ett och erhåll 1 000 kronor i välkomstbonus hos dem här!

Speltips:

Speltips: Liverpool under 7,5 hörnor
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 24/9
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 80%
X: 14%
2: 5%
Över 2,5 mål: 64%
Under 2,5 mål: 38%