Speltips, Liverpool – Manchester United 17/10: Vi skruvar upp nivån ett par snäpp

Spelbloggare Publicerat: 16 October 2016

Det vankas toppfajt i Premier League. Liverpool kan kliva upp i topp när jagande Manchester United välkomnas till Anfield under måndagskvällen och då testar vi ett kombinationsspel värt 4,00 x polletterna.

Toppstriden i Premier League har tätnat till rejält och nu har Liverpool inte bara chansen att minska avståndet uppåt, utan att till och med kliva upp som herre på täppan – men då måste den här matchen vinnas med minst tre baljor, vilket inte kan ses som speciellt troligt. En trea skulle dock innebära att man kliver upp på samma antal pinnar som toppduon Manchester City och Arsenal.

För Manchester United är det mycket i potten här. I och med att ”bara” kryss löstes i hemmamatchen mot Stoke före uppehållet halkade ”De röda djävlarna” efter ytterligare i toppstriden och upp till just Liverpool är avståndet på tre pinnar. En förlust skulle innebära sex till toppen av kullen.

Det är förvisso ”bara” den åttonde omgången som ska stängas, men poängen är alltjämt av oerhört stor betydelse.

Bra truppbesked från både Liverpool och Manchester United. De sistnämnda har bara Phil Jones kvar på skadelistan medan Liverpool kommer till spel med hela den tänkta startelvan intakt.

Kombinationstankar

Här får undertecknad två starka känslor – att målmöjligheterna ska vara goda och att Liverpool ska ses med större chans till att vinna det här än oddssättarna antyder. Varför inte sätta ihop en kombination av det?

José Mourinho och Zlatan Ibrahimovics Manchester United är uppe på den övre tabellhalvan och kan koppla kontakt med den absoluta toppen vid händelse av ett positivt resultat, men i min bok finns det mycket mer att önska. Precis som förra året, och ett par innan dess; överskattas United? Defensiven imponerar inte!

Som alltid när Liverpool är ena halvan av en match, framförallt på hemmaplan, kan vi räkna med fart och fläkt. Offensiven är briljant, men defensiven lämnas lite i andra hand. Man har värjt undan flera toppkonkurrenter med bravur; man steppar verkligen upp när nivån på motståndet höjs.

Men det är sällan Liverpool håller nollan och Manchester United har trots stor kvalitet framåt, speciellt i Zlatan Ibrahimovic, som har förmågan att kunna hitta nätet helt på egen hand.

2/3-1?

Liverpool att vinna och BLGM – ja spelas som en hopknåpad kombination hos Bet365, vilken betalar hela 4,00 x smeten. Saknar du ett konto hos dem? Öppna ett och erhåll 1 000 kronor i välkomstbonus här!

Speltips:

Speltips: Liverpool att vinna & BLGM – ja
Odds: 4,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, måndag 17/10
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: