1 oktober Swansea Liverpool

Speltips, Liverpool – Newcastle 23/4: Målrikt på nytt – eller?

Formstarka Liverpool tar emot den pånyttfödda nästjumbon Newcastle på Anfield, varifrån känslan är att målmöjligheterna överdrivs drastiskt av spelbolagen.

För Rafael Benítez är det här en stor återkomst till Anfield. Spanjoren coachade, som säkert bekant, Liverpool mellan 2004 och 2010 och plockades in på Newcastles tränarpost i mars månad för att vända på det halvsjunkna skeppet.

Om han lyckats? Det återstår att se. Däremot har resultaten blivit bättre; 1-1-matchen mot Manchester City följde upp en 3-0-vinst över Swansea och kontraktet ser nu ut att kunna räddas – upp till säker mark skiljer två pinnar.

Liverpool har också fått positiv effekt av ett tränarbyte – de hämtade in Jürgen Klopp i oktober förra året och laget har fått ett stort ansiktslyft. Nu är formen extremt bra och fyra raka vinster har radats upp och bland annat skickades Borussia Dortmund ut ur Europa League-kvartsfinalen under den här perioden.

Stark prestation senast

Inte sällan sett ut som ett hönshus i Newcastles backlinje under spelåret – 62 insläppta på 34 matcher får tala för sig självt.

Men även om det inte sett helt prickfritt ut på sistone, är prestationerna klart förbättrade. Större fokus, trots enorma skadebekymmer i defensiven. Här kommer man med siktet på krysset – en vinst vore förstås att föredra, men det är sällan man kan åka till Anfield och spela ut på allvar. En av de tuffaste bortamatcherna i serien.

Kalasform för Liverpool – offensiven sprudlar. Frågan är om samma nivå kan fortsätta hållas? Undertecknad är tveksam; en reaktion borde vara nära. Dessutom saknas Divock Origi, som varit en av de bästa på sistone och stått för fem mål på de fyra senaste startade matcherna, efter att ha blivit stämplad i derbyt mot Everton.

Om Newcastle kan komma upp i samma standard som mot Manchester City, då kommer chanserna bli svårskapta för Liverpool. Kan också vara så att värden redan nu blickar lite mot veckans EL-batalj mot Villarreal?

Under 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt tre är spelvärt till 1,88 x insatsen hos Bet365. Visst känns som att oddssättarna dragit lite för stora slutsatser av de senaste målfyrverkerierna?

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 23/4
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 62%
X: 22%
2: 16%
Över 2,5 mål: 62%
Under 2,5 mål: 42%