Speltips, Liverpool – Villarreal 5/5: Annorlunda matchbild nu?

Spelbloggare Publicerat: 5 May 2016

Vi vänder blad från Champions League till Europa League och fäster blicken på semifinalen, returen, mellan Liverpool och Villarreal. Resultatet från match nummer ett borde kunna öppna upp matchbilden och ett spelobjekt på målmarknaden klipps.

Till den 92:a minuten dröjde det innan Villarreal kunde spräcka matchnollan mot Liverpool, som annars lyckades neutralisera sina motståndare på ett effektivt och smart sätt. 1-0 blev det alltså på resultattavlan – och det innebär att favoritskapet bytt sida, i och med att spanjorerna inte bara vann, utan också höll nollan.

Kortfattat: det var en rätt tillknäppt fajt där Villarreal hade mest boll och även fick det bästa resultatet till returen.

Oddsen över vilken sida som ska avancera vidare till finalen står i 2,40-1,65 x insatsen. Öppet – och Liverpool har såklart superskrällen tillika -vändningen mot Borussia Dortmund i kvartsfinalen i bakhuvudet.

Jordan Henderson, Divock Origi samt Emre Can står på skadelistan för Liverpool medan Mamadou Sakho blivit avstängd för doping. Gästernas Eric Bailly och Leo Baptistao är alltjämt out. Inte mycket nytt.

Bortamålet av stor betydelse

Tror att det här kan bli 90 klart mer öppna och underhållande minuter än de inledande i dubbelmötet.

När Liverpool returspelade mot Dortmund var det full fart framåt – 4-3 skrevs resultatet efter en mäktig vändning i slutskedet av matchen. Anfallsspelet var varierat och effektivt – sju mål, fyra framåt och tre bakåt talar sitt tydliga språk.

Nu måste Liverpool jaga från start och om Villarreal får in en balja, vilket de utan tvekan är kapabla till – i min bok är de till och med den snäppen bättre parten – måste minst tre in för värden om siffrorna ska vändas om och finalbiljetten plockas. Bortamålsregeln är av stor betydelse för förutsättningarna.

Värdens 6/7 senaste matcher har klivit över 2,5-målslinan medan bortalagets statistik är 6/10 senaste.

Det är tveklöst att oddssättarna underskattar möjligheterna för mål här och överspelet på 2,25-målslinan (asian handicap) – halv förlust vid exakt två – köper vi till 1,93x.

Speltips:

Speltips: Över 2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 5/5
TV:  kanalnio logo (TV-tablå)
Stream:  dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: