Ljungskile AFC United 29 augusti 2016

Speltips, Ljungskile – AFC United 29/8: Botten mot toppen – vi väljer sida!

Botten möter toppen i Superettan. Ett desperat Ljungskile suktar efter tre pinnar mot toppjagande AFC United – och då kan vi inte annat än att tro på bortalaget.

En mardröm, det är väl vad man kan titulera Ljungskiles säsong som – hittills. Faktum är att tron på klubben var relativt stor inför årets upplaga av Superettan, men de har inte alls fått till det och parkerar inför matchen på nästjumboplatsen – med en pinne upp till kvalområdet och nio till säker mark. En extremt prekär situation.

AFC United är en liten, färsk och charmig klubb som utvecklas i raskande takt och skapades så sent som 2005. Resan uppåt i seriesystemet har varit historiskt snabb och siktet är på att redan nu kliva upp i Allsvenskan. Fjärdeplatsen innehas och upp till kvalplatsplacerade Dalkurd skiljer endast en pinne – dessutom med en match mindre spelad. Minst kryss här och de petas ner därifrån.

I skrivandets stund har truppapprena inte publicerats.

Fem raka förluster

Hemmaplan och underdogs till trots – som Ljungskile ser ut just nu vore det ingenting annat än tjänstefel att lämna förtroendet i deras händer.

Situationen är så pass prekär att pinnarna måste börja trilla in snart; fem raka seriematcher har förlorats och endast en av de 15 senaste vunnits. Ett makalöst uselt facit, framförallt i en så pass tajt serie – alla kan vinna över alla.

I veckan missade de, LSK, dessutom möjligheten att nå Svenska Cupen efter att ha förlorat mot Kristianstad, Division 1, på straffar. En hård smäll mot den redan skadade moralen.

AFC United är inte lika vassa borta kontra hemma, men 4-2-4 är alltjämt en acceptabel resultatrad på resande fot. Formkurvan är nedåtpekande; man åkte också ur cupen mot klart sämre motstånd och hade dessförinnan två lite sämre resultat i serien.

Men ja, det ska skilja en klass och så usla som Ljungskile varit på sistone kan vi inte annat än att lämna förtroendet i AFC:s händer.

AFC United att vinna spelas med försäkringen att få pengarna tillbaka vid oavgjort – draw no bet – spelas till 1,91 x degen hos vår favoritbookie, William Hill. Saknar du ett konto hos dem? Öppna ett och erhåll 1 000 kronor i välkomstbonus här!

Speltips:

Speltips: AFC United draw no bet (DNB)
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 29/8
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 36%
X: 29%
2: 38%
Över 2,5 mål: 51%
Under 2,5 mål: 53%