Speltips, Ljungskile – GAIS 2/7: Insatsen ska dubblas

Spelbloggare Publicerat: 1 July 2016

De sista matcherna innan uppehållet ska avverkas i Superettan. En av dessa står båda krisstämplade Ljungskile och GAIS för – en match där vi lämnar förtroendet i värdens händer, trots deras dunkla form. 

Krisstämpel, alltså. Ljungskile, som faktiskt inte bara tippades på den övre tabellhalvan, utan också var tänkt som en potentiell utmanare om de allsvenska biljetterna, hittas på kvalplatsen nedåt i seriesystemet; fjortondeplatsen. Endast två pinnar skiljer ner till det helröda tabellområdet och samma antal upp till säker mark. Faktum är att inte en enda av de nio senaste fajterna vunnits. Trendbrott nu?

Några snäpp uppåt i tabellen, i mittenskiktet, hittar vi GAIS. Fem poäng är avståndet mellan dessa två på.

Formstatusen för ”Makrillarna” kan vinklas på två olika sätt – å ena sidan har GAIS bara förlorat en av de tio senaste matcherna, men å den andra sidan har de inte vunnit en enda av de fem senaste; 0-4-1 i formraden. Allt som allt får vi ändå se det hela som ett misslyckande från GAIS, de senaste veckorna, sett till vad man ska kunna kräva av dem och prestationerna överhuvudtaget. Skeppet sjunker fort med fyra pinnar på fem matcher i en så tät serie som Superettan.

Ljungskile bryter mardrömssviten

Trots en vinstfri svit på nio matcher lutar undertecknad åt att Ljungskile ska kunna lösa ett positivt resultat här – sannolikt plocka hem alla tre pinnarna.

Att Ljungskile kan mer än de visat under våren är tveklöst; de är en klubb för den övre tabellhalvan. Truppen är vass och det finns ett par toppspelare, i Superettanmått mätt, som kan klart mer. Snart måste det väl ändå vända? En del tendenser till trendbrott har ändå synts till i spelet.

Nu kommer GAIS som en oerhört passande uppgift. Göteborgarna är tunna utanför Gamla Ullevi och är faktiskt, tillsammans med Syrianska, de enda lagen som ännu inte vunnit en enda bortafajt; fyra kryss och tre förluster har det blivit.

Nu har Ljungskile 1-5-1 i resultatraden på hemmaplan, men de har varit förtjänta av klart mer än vad det facit antyder…

Ljungskile -0,25 mål (asian handicap) – halv förlust vid oavgjort – spelas till dubbelt betalt hos Bet365.

Missa inte detta odds! Öppna ett konto hos Bet365 och få 1 000 kronor i välkomstbonus här!

Speltips:

Speltips: Ljungskile -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 3/7
TV:  cmorefotboll logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: