Varberg Syrianska 11 augusti 2016

Speltips, Ljungskile – Varberg 27/6: God skrällchans!

Superettan står på schemat! Uddevalla Arena är platsen, varifrån ett Ljungskile ur form tar emot formtoppade Varberg. Visst bör skrällchansen ändå vara hyfsat stor – större än oddssättarna tänker?

Är Ljungskile Superettans största besvikelse under 2016? Tanken var att de, precis som under förra året, skulle kunna utmana en bit upp på den övre tabellhalvan – men nu, 13 matcher in i serien, står de på kvalplatsen till Division 1 med så lite som 12 inspelade pinnar. När – om – vänder det? Sett till det material som tränaren Jonas Olsson fogar över ska de inte behöva vara i närheten av det absoluta bottenskiktet.

Gästande Varberg är å andra sidan en stor skräll – i positiv bemärkelse. De har vunnit fyra matcher efter varandra, inte förlorat på sex stycken, och är placerade sexa. En trea här skulle innebära att de minskar avståndet upp till AFC United på den positiva kvalplatsen till två pinnar. Finns det kraft att utmana om de allsvenska biljetterna? Det var det, med all sannolikhet, få som trodde på förhand.

Truppbesked har ännu inte lämnats av respektive part, men säkert är att LSK:s Alexander Mellqvist missar matchen efter att ha fått syna sin tredje ostskiva för spelåret senast, i 1-3-förlusten mot Sirius.

Varberg har vunnit fyra raka

Givetvis måste Ljungskile ses som favoriter på hemmaplan, oavsett hur formen sett ut de senaste veckorna – men såhär pass stora? Knappast.

De är med andra ord en favorit i stor fara, LSK. Inte en enda av de åtta senaste matcherna – fyra förluster och fyra kryss – har vunnits och överdrivet mycket tyder faktiskt inte på att sviten ska stoppas här.

Varberg har varit fenomenala på sistone; löst fyra raka vinster, inte förlorat på sex efter varandra, och plockade ner GAIS med 1-0 inför hemmapubliken senast. Det är uppenbart att det finns rejält med kvalitet i truppen.

Och på det saknar LSK alltså Alexander Mellqvist…

Som formkurvorna ser ut kan vi inte undvika att spela på en skräll. Varberg +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst vid oavgjort – spelas till 1,85 x insatsen hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Varberg +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:30, måndag 27/6
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 42%
X: 29%
2: 31%
Över 2,5 mål: 45%
Under 2,5 mål: 59%