HJK IFK Göteborg 4 augusti 2016

Speltips, Llandudno – IFK Göteborg 7/7: Blir det att åka av – på nytt?

Det är redan avgjort i Europa League-kvalrundan mellan walesiska Llandudno och IFK Göteborg efter 5-0 på Gamla Ullevi – men spelvärde hittar vi ändå i returen, och det på ett objekt till Blåvitts favör.

Fem mål mot noll. Klappat och klart!

Blåvitt är klara för den andra EL-kvalrundan – åtminstone i praktiken – när de visade på hur stor den faktiska skillnaden är mellan svensk och walesisk fotboll. Rapporterna talar för att siffrorna möjligen var i överkant, men å andra sidan kunde Llandudnos misstag utnyttjas på ett alldeles utmärkt sätt av Blåvitt. Det är ofta där man ser skillnaden mellan heltidsproffs och halvproffs – hur sådana situationer utnyttjas.

Målskyttet fördelades också över flera spelare, fyra stycken för att vara exakta. Emil Salomonsson, Sören Rieks, Gustav Engvall stod för en vardera och inhopparen Tobias Hysén prickade in två baljor, med en minuts mellanrum mellan dem.

Brutal klasskillnad – rotation till trots

Att Blåvitt skulle resa ner till Wales bara för att spela av det här? Nja, det har vi oerhört svårt att se. En hel del rotation kommer det förstås bli på tal om, men formen ska också konserveras till den allsvenska omstarten i slutet av veckan.

– Vi har ett jobb att göra och åka dit och säkra det här avancemanget på ett tryggt sätt, säger Blåvitts tränare Jörgen Lennartsson till klubbens officiella hemsida inför matchen.

Och visst borde det bli en bekväm 90-minutersresa även nu? Som nämnt, det kommer roteras en del i startelvan, men truppen som plockats ut är stark – bättre än Llandudnos på varenda position – och flera av de ordinarie spelarna kommer få bra med speltid.

I det inledande mötet kom flera av målen kort efter varandra, vilket visade på att Llandudno lätt hamnar ur balans – och det kommer ett flera snäpp vassare Blåvitt utnyttja.

IFK Göteborg -1,75 mål (asian handicap) – halv vinst vid tvåmålsseger – spelas till 1,90 x insatsen hos Bet365. Saknar du ett konto hos dem? Öppna ett och få 1 000 kronor i välkomstbonus här!

Speltips:

Speltips: IFK Göteborg -1,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:00, torsdag 7/7
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 6%
X: 15%
2: 80%
Över 2,5 mål: 65%
Under 2,5 mål: 41%