7 oktober 2016 Luxemburg Sverige

Speltips, Luxemburg – Sverige 7/10: Insatsen ska dubblas i måstematchen

Luxemburg står för motståndet när det svenska landslaget fortsätter jakten på en VM-biljett – och från matchen, vilken spelas på Stade Josy Barthel, har Spelbloggare grävt fram ett riktigt kalasspel hämtat från handikappmarknaden.

Det må skilja en klass ner till de absolut minsta blåbären, men att Luxemburg är en av Europas tunnaste fotbollsnationer är tveklöst – ett motstånd som måste röjas undan för ett land med siktet på VM 2018. Så enkelt är det.

Kvalet inledde de dock på ett hedersamt sätt, Luxemburg. Det var nära att bli en pinne i en svår bortamatch mot Bulgarien, men spiken i form av 3-4-baljan kom i stopptidsminut nummer två på den andra halvleken – bara en minut efter att Luxemburg kvitterat. Bitter eftersmak, men prestationen lovar en del.

För Sveriges del löstes en pinne efter 1-1 hemma mot Holland, och det med nöd och näppe. Janne Anderssons mannar, som numera inte har hjälp av Zlatan Ibrahimovic, räddades dessutom av att domaren – felaktigt? – inte blåste straff för holländarna i slutsekunderna när Victor Lindelöf höll på att sjabbla till det. Ett mycket tveksamt domslut.

Värdet på spelen till Sveriges favör

Det snackas en hel del om hur Sverige ska kunna bli en mästerskapsnation – även utan Zlatan Ibrahimovic. Undertecknad ser dock ljuset i tunneln och tror att det här kan bli bra på sikt. Det finns en hel del intressanta spelare i truppen, och även utanför den för all del.

Här ska det vara total klasskillnad. Det är trots allt amatörer som står på andra sidan planhalvan, en av de minsta blåbärsnationerna i Europa, och proffs på den andra.

Den här typen av motstånd kan dock bli rätt tuffa att spela mot, när försvarsbussen ställs upp. Men det finns spelare i Sverige som kan bryta mönster, såsom Emil Forsberg. Finns även offensiv klass ibland andra Markus Berg och John Guidetti.

Därtill har Luxemburg har en mardrömsuppladdning inför matchen; tisdagens träning fick ställas in på grund av att för få spelare var tillgängliga. Skadelistan är fylld med upp till sex namn och det stärker knappast den stora ”underdogens” aktier inför matchen…

Luxemburg stod upp på ett imponerande vis – dock mot en motståndare helt under isen – i premiären, men förlorade ändå och här borde det rimligtvis bli en klar torsk.

Undertecknad tror inte att siffrorna kommer skjuta helt i höjden, att Sverige helt förnedrar Luxemburg – men att de vinner med minst två mål? Absolut.

Vi får dubbelt betalt för Sverige -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de just vinner med två mål eller fler – och det är i klar överkant. Unibet är platsen och hos dem får ni 1 000 kronor i välkomstbonus här!

Speltips:

Speltips: Sverige -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 7/10
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 8%
X: 17%
2: 73%
Över 2,5 mål: 54%
Under 2,5 mål: 47%