15 januari 2017 Sevilla Real Madrid

Speltips, Lyon – Sevilla 7/12: Målpolletterna slussas in

Målen är i fokus när franska Lyon och spanska Sevilla möter varandra i onsdagens Champions League. Det finns flera scenarion som kan öppna upp fajten totalt – och vi tror därför att ett målpartaj kan vänta.

Här väntar en oerhört spännande match! Mycket i potten – ena parten kommer spela slutspel i Champions League, den andra i Europa League.

  1. Juventus, 5: 3-2-0, 11p, +7 mål
  2. Sevilla, 5: 3-1-1, 10p, +4 mål
  3. Lyon, 5: 2-1-2, 7p, +2 mål
  4. Dinamo Zagreb, 5: 0-0-5, 0p, -13 mål

Troligt scenario att Sevilla och Lyon landar på samma antal pinnar, alltså vid händelse av en hemmavinst här. Inbördes statistiken överordnar målskillnaden – och från det omvända mötet har vi 1-0 till spanjorerna.

I den matchen missade dessutom Luciano Vietto möjligheten att utöka siffrorna från straffpunkten, men sumpade och det kan mycket väl bli en av de avgörande momenten när slutspelsbiljetterna ska fördelas.

Flera frågetecken finns på truppfronterna. Spelare som Nicolas N’Koulou och Anthony Lopes är osäkra för spel medan Christophe Jallet är out för värden. Sevilla får eventuellt tillbaka Samir Nasri i speldugligt skick och det vore en stor boost för offensiven. Franco Vazguez missar med en avstängning.

Goda målmöjligheter

Lyon har visat prov på ett solitt försvarsspel de senaste veckorna och framförallt varit inblandade i tillknäppta fajter i årets Champions League. Ändå lutar undertecknad på att det här kan bli en öppen och målrik historia.

Varför detta?

Fransoserna måste ju jaga från start; behöver vinna för att ha chansen att passera Sevilla, med minst två mål. Och om spanjorerna får in en balja, då måste växeln verkligen sättas i.

Och som Sevillas målform är, blir de säkerligen svåra att stå upp emot. Viss defensiv svajighet kombinerat med det har inneburit att det blivit minst tre baljor i samtliga av deras åtta senaste matcher.

En faktor som eventuellt – marginellt! – kan påverka är att Lyonspelarna möjligen är lite skakade från matchen mot Metz i veckan. Keepern Anthony Lopes träffades, som ni säkert hört, av en smällare inkastad från läktaren innan matchen bröts. Långtifrån säkert att han kan medverka – och om det blir så, viss osäkerhet där?

Över 2,5 mål spelas till 1,95 gånger pengarna hos Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 7/12
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 40%
X: 28%
2: 33%
Över 2,5 mål: 51%
Under 2,5 mål: 50%