Speltips, Málaga – Levante 2/5: Hörnspel dubblar insatsen

Spelbloggare Publicerat: 1 May 2016

Arbetsveckans enda match från spanska Primera División bjuder Málaga och Levante på. Gästerna måste kamma hem tre pinnar och ställs mot ett avslappnat motstånd. Bäddar för – hörnor?

Omgång 36 ska spikas ihop. För dessa två tre matcher avverkas – nio pinnar att spela om – och för Levante är vinsten det enda som skulle kunna återuppliva hoppet om förnyat kontrakt i finrummet. Tabelljumbon skulle då minska avståndet upp till säker mark till tre pinnar, så oavsett kommer det krävas någonting utöver det vanliga.

Gällande Málaga är historien mindre komplicerad. De parkerar precis i mitten av tabellen, utan chans på Europaplatser eller risk att trilla ur serien, och ska mer eller mindre bara spela av de tre avslutande fajterna – enstaka platser uppåt och nedåt är det enda som finns i potten. Kanske inte den moroten man ville ha.

Värden har ett par skador på betydande pjäser sedan tidigare och saknar nu även Recio samt Weligton, avstängda. Mer eller mindre likadant för Levante på skadefronten och de har mittfältspjäsen Jefferson Lerma out med en avstängning.

Öppet – och hörnrikt?

Den första tanken var – kan det bli målrikt? Det är ändå bäddat för en öppen fajt, eftersom Levante måste kamma hem tre pinnar och Málaga kan spela utan press på sina axlar och bara följa med i tempot; försöka såra sina motståndare när de pushar upp positionerna – men med tanke på den totala uddlösheten hos värden, väljer vi istället en annan bana.

Nämligen – hörnorna.

Linan är utsatt på 9,5 och överspelet betalar exakt dubbelt. Dubbelfel i min bok – linan borde vara åtminstone fem decimaler högre satt och då alltjämt med överspelet som favorit, i alla fall knapp sådan.

Känns helt enkelt som att oddssättarna stirrar sig blinda på statistiken, men där ska det också nämnas att Málagas matcher snittar 10,1 hörnsparkar och Levantes 9,5.

I fyra raka matcher för hemmalaget har den utsatta linan passerats. För Levante har den gjort detsamma i 3/5 senaste.

Över 9,5 hörnor spelas till dubbelt betalt hos Bwin.

Speltips:

Speltips: Över 9,5 hörnor
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, måndag 2/5
TV:  tv3sport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: