Speltips, Malmö – Elfsborg 22/9: Vi litar på favoriten…

Spelbloggare Publicerat: 21 September 2016

Malmö kommer från en stor plattmatch och är i starkt behov av en trea när jakten på Lennart Johanssons pokal fortsätter. Kan Elfsborg bjuda upp till kamp och sätta käppar i hjulen för MFF på Swedbank Stadion? Nja, säger vi.

I och med den senaste omgångens resultat har Malmö och IFK Norrköping bytt plats i den allsvenska tabellen – nu är de senare nämnda etta och har således allt i egna händer, men åtta matcher återstår och det är alltjämt helt öppet race.

De dåvarande serieledarna MFF stod för en riktig plattmatch borta mot Djurgården. Rejält slarv kombinerat med uddlöshet i sista tredjedelen bäddade för en 1-3-förlust. Hittar man tillbaka nu? En förlust, varenda tappad pinne skulle kunna bli helt förödande till när allt ska summeras.

Gästerna från Borås är lite av en besvikelse detta spelår – och det har man ju blivit van med de senaste åren. Målet var, som alltid, att utmana om titeln, men nu är Elfsborg inte bättre placerade än sexa i tabellen. Det blev en förkrossande 5-0-vinst över Falkenberg senast – smickrande siffror, även om det ska påminnas om att FFF är hopplöst usla just nu.

Anders Christiansen åkte på en ostskiva senast och är avstängd för Malmö. För Elfsborg är det oklart huruvida Jörgen Horn, som varit lite småsjuk, kan medverka eller inte.

Malmö borde lösa tre pinnar

De senaste prestationerna till trots – vi håller Malmö som stora favoriter i den här matchen, större än oddssättarna ställer ut dem som.

En plattmatch, sådana kommer med jämna mellanrum. Nu mötte MFF ett DIF som stod för en hundraprocentig prestation och det var en tuff bortamatch på plastgräs. Annorlunda uppgift nu.

På hemmaplan är det sällan MFF tappar poäng; de har åtta av de nio senaste matcherna på Swedbank Stadion medan övrig slutade oavgjort. De flesta av treorna har kommit med större siffror än uddamålet också.

Elfsborg trivs inte alls på resande fot och framförallt inte på naturgräs. Alltför stora växlar ska man inte heller dra av 5-0-krossen senast, då Falkenberg är helt under isen. Den senaste bortafajten, mot J-Södra, förlorades med 0-1.

Det här luktar hemmaseger långa vägar…

Malmö -0,75 mål (asian handicap) – halv vinst vid uddamålsvinst – spelas till 1,80 x smeten hos Bet365. Saknar du ett konto hos dem? Öppna ett och erhåll 1 000 kronor i välkomstbonus här!

Speltips:

Speltips: Malmö -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 22/9
TV:  cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: