Speltips, Malmö FF – IFK Göteborg 12/9: Rivalerna i intressant toppfajt

Spelbloggare Publicerat: 11 September 2016

Det vankas toppmöte i Allsvenskan. Malmö FF har chansen att återta första platsen i serien vid händelse av en vinst medan fjärdeplacerade Blåvitt alltjämt tampas om Europaplatserna. Vi tror att en tajt fajt kan vara att vänta och investerar polletterna på målmarknaden, till strax under dubbelt betalt.

Titelstriden i Allsvenskan tätnar till alltmer. Norrköping klev under söndagen upp i serieledning i och med deras kross av Jönköping Södra, men Malmö FF kliver vid händelse av tre plockade pinnar här upp som herre på täppan återigen. Även AIK är en liten utmanare om Lennart Johanssons pokal.

Men den stora favoriten när en tredjedel återstår av serien är förstås Malmö…

Blåvitt var också med i titelstriden en bra bit in i seriespelet, men tappade mer eller mindre allt i samband med att Europa-kvalmatcherna dök upp; det täta spelschemat kunde inte hanteras. Än värre eftersmak blev det i och med att göteborgarna föll i playoffrundan till Europa League. Nu är det endast fokus på att stärka deras position i toppen och kunna plocka en Europaplats.

Liknande matchbild som senast?

Vi tänker oss att det här kommer bli en tillknäppt historia.

Blåvitt lär komma till Swedbank Stadion med främsta fokus på att hålla tätt. Om det blir för öppet får man det svårt att handskas med ett Malmö fyllt av kreativa fötter. Man kan hoppas att det utvecklas lite som i den omvända fajten, när det stod 0-0 fram till slutet och en läktarskandal innebar att matchen blev avbruten och att MFF sedermera tilldömdes en 3-0-vinst.

Och det är en tacksam situation för Blåvitt att möta MFF. Skåningarna har nämligen sålt målsprutan tillika skytteligaledaren Kjartansson och har passningskungen Magnus Wolff Eikrem, tre mål och 15 assist, avstängd. De två farligaste anfallsvapnena – out.

Även Blåvitt är hårt frånvarodrabbade offensivt. Gustav Engvall är såld till Bristol City medan Patrik Karlsson Lagermyr, Mikael Boman och Tobias Hysén alla dragits med skador. Med andra ord; de största anfallshoten. Oklart vem eller vilka som kommer kunna medverka.

0-0/1-0/0-1?

BLGM – nej spelas till 1,95 x insatsen hos 1,95 x polletterna hos Mybet, som ni via oss får en unik välkomstbonus hos – på 1 000 kronor. Oddset är klart högre än vad de flesta andra konkurrenter dukar ut och en reaktion kan vänta till närmare avspark…

Speltips:

Speltips: BLGM – nej (båda lagen gör INTE mål)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (UNIK: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 12/9
TV:  cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: