23 mars 2017 Skottland Kanada

Speltips, Malta – Skottland 4/9: Osexig kvalmatch – vi kombinationsspelar

Blåbärsnationen Malta välkomnar ett robust och flera nivåer bättre Skottland på Ta’ Qali National Stadium. En tillknäppt matchbild väntar, men skottarna borde lösa tre pinnar. Slutsats?

Det är knappast de mest stilfulla landslagen som möter varandra här, i premiäromgången av grupp F i VM-kvalet.

Skottland är tänkta som en liten utmanare till England och Slovakien om första- och andraplatsen, som leder vidare i kvalet respektive till eventuellt kval. Man får sannolikt ta sikta på det sistnämnda och ska man vara uppe i toppen och nosa, krävs det att treor plockas i matcher lik denna.

Dagens värd, Malta, får ta det match för match – de är en blåbärsnation och ska vara nöjda för varenda pinne de kan skrapa ihop. Det är just på hemmaplan de ska ha chansen att kunna skrälla till det i enskilda matcher, där man kan dra fördel av klimat och underlag. Planen på Ta’ Qali rapporteras vara lite sisådär.

Kombinationsspelet lockande

Valet av spelobjekt är inte superenkelt – det finns flera olika, värda, att vraka mellan. Bara att tacka oddssättarna…

Malta kommer, som nästan alltid, lämna över taktpinnen till Skottland. Det är ändå fullblodsamatörer mot spelare som huserar i främst Championship. Total klasskillnad, även om det inte borde bli någon ”walk in the park” för skottarna.

Finlir brukar det knappast bjudas på när Skottland är ena halvan av en match. De är robusta, precis som Malta, och har de främsta kvalitéerna i försvarsspelet. Udd saknas, de spelare som kan har det lilla extra. Malteserna brukar också kunna försvara sig någorlunda bra.

Därtill är planen långtifrån perfekt för att spela passningsorienterad, snabb fotboll på.

Chanserna lär bli svårskapta, men över 90 minuter borde Skottland ha hittat nycklarna för åtminstone en balja framåt. Speciellt hotade bakåt lär de inte bli heller.

Skottland vinner & under 2,5 mål – vinst vid 0-1/2 – spelas som en hopknåpad kombination hos Bet365. Saknar du ett konto hos dem? Öppna ett och hämta din 1 000-kronorsbonus här!

Speltips:

Speltips: Skottland vinner & under 2,5 mål
Odds: 3,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 4/9
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 11%
X: 22%
2: 69%
Över 2,5 mål: 48%
Under 2,5 mål: 56%