Speltips, Manchester City – Arsenal 8/5: 1X2-tecken plockas ut

Spelbloggare Publicerat: 7 May 2016

Tungviktsfajt står på söndagsmenyn när Manchester City och Arsenal drabbar samman – en match där respektive part kan ta ett stort kliv mot tredjeplatsen. Vi testar ett 1X2-tecken!

När 2015 skiftade över till 2016 var Manchester City och Arsenal två av de hetaste kandidaterna till serietiteln, men båda har tappat fart – kanske till viss del orsakat av Champions League? – och nu spelar de istället om att lösa en direktbiljett till samma turnering. Fyran får kvala.

Tredjeplatsen innehas just nu av Arsenal, som är tre pinnar före just City, men med sämre målskillnad. En hemmavinst skulle således innebära att de byter plats inför den avslutande fajten, där vinstmöjligheterna får ses som stora för båda parter. Ska också nämnas att Manchester United kan utmana om plats nummer fyra – om City torskar här.

Trots allt mycket i potten. Det får ses som acceptabelt, titelambitionerna till trots, för såväl Manchester City som Arsenal att bli trea. Inte minst som situationen är just nu.

David Silva saknas för City medan Yaya Touré är ett osäkert kort. Gästerna har Per Mertesacker samt Alex Oxlade-Chamberlain out.

Arsenal fixar en pinne?

Manchester City mår förstås inte helt utmärkt efter att ha trillat ur CL-semifinalen mot Real Madrid i veckan. Kort vila på det och deras status är långtifrån perfekt inför den här tungviktsfajten. Kan Arsenal då slå på stort?

Gästernas uddlöshet kan dock betyda problem. Få offensiva pjäser är i speciellt bra form och en av de som svikit är Oliver Giroud. Det verkar närmast vara en omöjlighet för honom att hitta nätet för tillfället.

Försvarsspelet klickar dock rätt bra. Och krysset räcker väl för Arsenal, som då endast behöver en pinne i den avslutande matchen hemma mot tabelljumbon Aston Villa för att säkra CL-biljetten. Prioritet ett – att inte torska?

Arsenal ska absolut kunna sätta käppar i Citys hjul, och har en bra statistik mot dem de senaste åren, och här ska poängmöjligheten ses som stor – men landar det vid en?

Det raka krysset spelas till 3,60x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:00, söndag 8/5
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: