27 april 2017 Manchester City Manchester United

Speltips, Manchester City – Borussia M’gladbach (uppskjuten till 14/9): Kombinationsspel testas

Pep Guardiola har fått pusselbitarna på plats med sitt Manchester City och när den formstarka storklubben får besök av ett inte alltför imponerande Borussia M’gladbach testar vi ett kombinationsspel till värdens favör…

En perfekt start? Jo, annat kan väl inte påstås när sex vinster av sex möjliga kammats hem; två i CL-kvalet och fyra i Premier League. Pep Guardiola har inpräntat sin stämpel på detta City och från toppen av PL-kullen är moralen maxad bland spelarna. Frid och fröjd är det sällan i en storklubb, men visst har de stärkt sina aktier rejält på alla håll och kanter.

Kanske är det till och med det här året som Manchester City köra ända in i kaklet, här i fotbollens finrum? Starten i turneringen är en i alla fall en tydlig indikator på varåt det barkar; rumänska Steaua Bukarest krossades med 5-0 borta, innan man spelade av matchen hemma och där vann med 1-0.

De tyska gästerna kommer från ett fantastiskt utfört spelår, där de blev fyra i Bundesliga och således fick den här CL-biljetten. I playoffet sopades schweiziska Young Boys av banan med de absurda siffrorna 9-2 över två möten.

Klart sämre start har Gladbach fått i seriespelet, var premiären över Bayer Leverkusen förvisso vanns med 2-1 inför hemmapubliken, men det följdes upp av en 1-3-torsk borta mot Freiburg. Tillbaka på ruta ett, på sätt och vis.

Inte mycket att nämna på respektive truppfront. Att påpeka är dock att anfallsstjärnan Sergio Agüero kan medverka och att hans trematchersavstängning inte gäller Champions League.

Hemmavinst – och målrikt

Tycker det finns flera fina spelobjekt att vraka mellan – på såväl mål- som resultatmarknaderna. Istället för att utesluta det ena gör vi det enkelt för oss och kombinerar ihop dessa…

Manchester City har öppnat säsongen på ett magnifikt sätt och kan bli en kraft att räkna med även i Europa. Den här typen av motstånd borde kunna värjas undan utan att det blir alltför svettigt, speciellt i rådande form.

Klasskillnaden är, som nämnt, betydande och därtill är Gladbach fruktansvärt svaga på resande fot. Usla resultat radades upp i både den inhemska serien och Europa under fjolåret. Mindre lovande start nu också, med 1-3-torsken över Freiburg.

Faktum är att City och M’gladbach mötte varandra i just Champions League i fjol. Det identiska mötet med detta slutade 4-2 och i Tyskland vann City med 2-1. Precis som vi tänker här – Cityvinst och målrikt.

City kommer till spel från en fantastisk derbyprestation, där man vann över Manchester United på Old Trafford. Framförallt den första halvleken var imponerande utförd, men defensivt finns vissa orosmoment. Det största? Nye keepern Claudio Bravo. Guardiola berömde chilenaren stort efter matchen, men sannolikt av ren stolthet. Han fumlade med flera bollar, var osäker och bjöd United på deras mål.

På hemmaplan är det alltid full fart framåt för City och vi räknar med att de vinner det här, dock med viss risk för insläppta mål. Om inte, så ska de kunna lösa 2,5-målslinan på egen hand.

Manchester City att vinna & över 2,5 mål spelas som en färdighopknåpad hos Redbet, som ni via oss får en unik välkomstbonus hos – på 2 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Manchester City vinner & över 2,5 mål
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (UNIK: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 13/9 – (NY TID: 20:45, onsdag 14/9)
TV:  Viasat Ultra HD (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 69%
X: 19%
2: 13%
Över 2,5 mål: 66%
Under 2,5 mål: 36%