Manchester City Real Madrid 26 april 2016

Speltips, Manchester City – Real Madrid 26/4: Vi hoppar in på en mållina

Offensiva stjärnor finns det gott om i både Manchester City och Real Madrid, vilka på 180 matchminuter ska slåss om ena finalbiljetten i Champions League. Äventyret startar på Etihad Stadium och därifrån testas ett målspel.

Hämta en ny bonus inför CL-festen: Här hittar ni vår bonusguide med spelbolagens bästa kampanjer just nu!

Sergio Agüero, Kevin De Bruyne och Vincent Kompany mot Cristiano Ronaldo, Gareth Bale och Karim Benzema. Stjärnornas kamp – dessa sex är kanske de allra främsta. De kan alla ha avgörande roller för respektive klubb när finalbiljetten ska försöka stjälas.

Framförallt är det offensivernas kamp – framåt finns massvis av kvalité, men det defensiva lämnas inte sällan åt sidan och namnen är inte i närheten av lika namnstarka där.

För Real Madrid är siktet alltid på att vinna Champions League – man har en så pass stark ställning ute i fotbolls-Europa. I slutspelet har Roma och Wolfsburg skickats ut; mot de sistnämnda vändes 0-2 till 3-0 under de avslutande 90 minuterna på hemmaplan.

Manchester City är mer av en skräll i sammanhanget, framförallt med fiaskot i den inhemska serien i åtanke. I åttondelen skickades Dynamo Kiev, helt planenligt, utan större bekymmer och därefter skrällde man till det mot Paris Saint-Germain i en tät semifinaldubbel.

Bra mållina

Den främsta namnen, de kanske finns i offensiven – men i de inledande 90 minuterna av 180 kommer vi, sannolikt, inte få se någon hejdlös frammarsch från någondera av parterna.

Tror istället att det kan bli rätt tillknäppt, som det ofta blir i det första mötet – till skillnad från i det andra när det finns ett resultat att spela på. Att släppa in bortamål brukar också bli förödande, så oavsett om Citys hopp står till att lösa ett positivt hemmaresultat lär attackerna komma med viss försiktighet.

Det stabila försvarsspelet har också varit Reals väg hit – nollan har hållits i tre av fyra slutspelsmatcher. Statistiken för 2,5-målslinan har varit den samma, tre under medan en bjöd exakt på tre baljor. 2/4 av Citys har snubblat under linan.

På detta får City tillbaka mittbacksklippan tillika kaptenen Vincent Kompany – den kanske viktigaste spelaren i laget. Yaya Touré, som alltid hotar framåt, är däremot out. Gästernas fixstjärna Cristiano Ronaldo samt spetsen Karim Benzema är osäkra för spel, även om det lutar åt speltid för de båda.

Under 2,75 mål (asian handicap) – halv förlust vid exakt tre mål – spelas till 1,98x hos Redbet. Saknar ni konto hos dem klicka här och ange bonuskod SBLOGG för att låsa upp unika bonusen värd 2 000 kr!

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 26/4
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 33%
X: 29%
2: 40%
Över 2,5 mål: 57%
Under 2,5 mål: 45%