Speltips, Manchester City – Stoke 23/4: Fokus på annat håll – skrällchans?

CL-fokuserande Manchester City besöks av Stoke i en rätt oviss batalj på Etihad Stadium – och då sitter ett par skrällpolletter utmärkt på sin plats.

Matcherna duggar tätt för Manchester City nu och under de närmsta veckorna eftersom de fortfarande lever kvar i Champions League, står inför en semifinaldubbel mot Real Madrid. Detta ska varvas med Europabiljettsstriden här i Premier League – man står på fjärdeplatsen, med två pinnar upp till såväl trean Arsenal som ner till femman Manchester United.

Vad är det som ska prioriteras?

Stoke är fast i ingenmanslands och ska bara avverka de fyra återstående matcherna; spelar för enstaka platser uppåt och neråt i tabellen. Nia är de just nu, i ett tätt mittenskikt, och allt på den övre tabellhalvan får etiketteras som acceptabelt, även fast det bör finnas ännu en växel att sätta i. Kommer ”The Potters” upp i maximal nivå, då ska de kunna utmana om Europaplatserna.

Superskräll runt hörnet?

Eventuellt bristande motivation och usel form – det är verkligheten för Stoke. Vad talar då för en skräll? Kanske inte överdrivet mycket, men mer än vad oddssättarnas nedplitade siffror antyder. Utan tvekan.

På de två senaste matcherna – mot Liverpool och Tottenham – har Stoke 1-8 i målskillnad, men som känd har de stora swings; blandar fantastiska prestationer med usla sådana. I enskilda matcher finns det potential att skrälla mot vilka motståndare som helst.

Redan på torsdag väntar Citys inledande CL-batalj mot Real Madrid och det är klart att blicken redan är riktad dit. Rotation att vänta, månne? Det skulle hur som helst inte förvåna. Annars är Samir Nasri och Raheem Sterling osäkra för spel.

Ett par avbräck i Stoke – på Xherdan Shaqiri och Erik Pieters. Borde ändå finnas skrällpotential…

Och så som Manchester City uppträdde i 1-1-matchen mot Newcastle vore det närmast tjänstefel att blicka åt andra hållet för spelvärde. En prestation under all kritik.

Sedan måste det nämnas att Stoke varit lite av ett mardrömsmotstånd för City – förra årets identiska möte slutade 0-1 och det omvända detta spelår vann “The Potters” med stabila två mål mot noll.

Satsar på stort – mycket eftersom Stoke är så ojämna – och spelar de med försäkringen att få pengarna tillbaka vid oavgjort till 9,50 x smeten hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Stoke +0 mål (asian handicap)
Odds: 9,50 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 13:45, lördag 23/4
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 75%
X: 17%
2: 9%
Över 2,5 mål: 60%
Under 2,5 mål: 43%